Idén is a „műanyagos” szakma igazodási pontja volt az Arburg juniálisa

Gumipók mutatja az utat a jövőbe

Milyen előnyöket kínálnak az intelligens, kulcsrakész gyártási rendszerek a műanyagfröccsöntés területén, és miért nem szabad lemaradniuk a „műanyagos” cégeknek az automatizálás vonatáról? Többek között ezekre a kérdésekre adott választ az Arburg szakmai bemutatókkal egybekötött budapesti juniálisa, amelyen egy gumipók is fontos szerephez jutott. (X) 

hirdetés

Az Arburg a világ egyik piacvezető műanyagipari gépgyártója, és minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy termékújdonságaira a globális műanyag-feldolgozó ipar egésze odafigyel. Ennek egészen egyszerű oka van: a műanyag-feldolgozó üzemek jól tudják, hogy az innovatív megoldásokkal versenyelőnyre tehetnek szert saját piacukon. Pontosabban, gyorsabban, hatékonyabban dolgozhatnak.

Mesterhármas

A műanyagfröccsöntés területén – más ipari szegmensekhez hasonlóan – ma a hatékonyságnak három fontos pillére van: a digitalizálás, az automatizálás, illetve az intelligens, kulcsrakész rendszerek alkalmazása. A kulcsrakész gyártási, illetve termelési rendszereket az ügyféligényeik „ihletik”. Miről is van szó pontosan? A nagyobb hatékonyság érdekében az üzemek arra törekednek, hogy lehetőség szerint minél kisebb területen minél több funkciót, műveletet integráljanak a termék-előállítási folyamatokba. Ezt minden üzem megoldhatja önerőből, illetve rendszerintegrátorok segítségével úgy, hogy a saját, egyedi igényei szerint alakítja ki a gyártási műveleti sort, ad hozzá funkciókat, illetve részben vagy egészben automatizálja a folyamatokat. Az ilyen „self-made” fejlesztési-beruházási projekteknek meglehetősen nagy az idő- és erőforrásigényük, és sok esetben elhúzódnak, például az európai gépdirektívának való megfeleltetés szükségessége vagy éppen a beszállítók szállítási képességei miatt. Nem véletlen, hogy az üzemek – és ez nem csak a műanyag-feldolgozás területére igaz – egyre inkább a kompakt, kulcsrakész megoldások felé fordulnak. Ugyanakkor nem engedik el azt az elvárásukat sem, hogy a leendő gyártási rendszer kifejezetten az adott üzem igényeire, specialitásaira legyen szabva.

Ez az egyik trend, amelyet az Arburg már évekkel ezelőtt felismert, ezért az ilyen jellegű felhasználói igények kiszolgálásában is elöl jár. A német gyártó az ügyfelekkel szoros együttműködésben olyan megoldásokat fejleszt ki, amelyek növelik a gyártási folyamatok részminőségét, folyamatbiztonságát, elérhetőségét, termelékenységét és gazdaságosságát. Ezen túlmenően az automatizálás révén egyre több költséges, valamint sok humán erőt igénylő munkafázist lehet a fröccsöntési folyamatban kiváltani, emellett egyre több hasznos funkciót lehet a gyártóberendezések, gyártási rendszerek komponenseibe integrálni.

Az Arburg a rendszermegvalósítás és a megoldások telepítése mellett tanácsadással és projekttervezéssel is a partnerek rendelkezésére áll, és a jelenlegi karbantartószakember-hiányos időkben az is lényeges, hogy a gyártócellák szervizelését is átvállalja. Egy közös projekt keretén belül a gépgyártó magyarországi és németországi szakemberei a terméktervezéstől a szerszám- és folyamatmérnöki munkáig, a gyártási cellák konfigurációjáig – beleértve a funkcionális teszteket és az adatszolgáltatást is – számos meghatározó részfeladatban képesek hatékony támogatást nyújtani.

A vertikális Allrounder 375 V gép és egy helytakarékosan felszerelt hattengelyes robot segítségével gyárt elasztikus gumipókokat
A vertikális Allrounder 375 V gép és egy helytakarékosan felszerelt hattengelyes robot segítségével gyárt elasztikus gumipókokat

Lazán a komoly dolgokról

A hazai műanyagipari szakemberek – például nagy németországi szakvásárok alkalmával – már meggyőződhettek arról, hogy az Arburg soha nem fukarkodik az újdonságok és a különféle gyártási folyamatok élő, életszerű bemutatásával. A gyártó magyarországi képviseletének hagyományos juniálisa – amelyet idén június 20-án, Budapesten rendeztek – szintén innovatív megoldások egész sorát vonultatta fel.
A laza hangulatú, de szakmai tartalmában annál komolyabb rendezvényre kilátogatók elméletben és gyakorlatban is megismerkedhettek a csúcsminőségű fröccsöntési technológiákkal és a műanyagfeldolgozás területén uralkodó automatizálási trendekkel. Ez utóbbiak kapcsán az Arburg hazai szakemberei osztották meg tudásukat és tapasztalataikat, míg a plazmatechnológiáról egy meghívott vendégszakember tartott előadást. A prezentációkat követően Allrounder fröccsöntő gépeken különböző alkalmazásokat mutatott be az Arburg-csapat. Emellett – egy függőleges 375 V gépen – egy kompakt, kulcsrakész rendszert is megismerhettek a résztvevők, ráadásul egy hétköznapinak semmiképpen sem mondható mintagyártás során. A gyártócella lövésről lövésre készített egy elasztikus „gumipókot” – az intelligens termék- és szerszámtervezésnek és az ipar 4.0 építőköveinek köszönhetően szerszámcsere nélkül.

Sorozatgyártás ügyféligény szerint

Ez, vagyis a gumipókos gyakorlati példa az ipar 4.0 égisze alatt azt szemléltette, hogy kiváló minőségű termékeket gazdaságosan és „intelligens” módon is elő lehet állítani. A helyszínen az ügyfelek, vagyis a juniálisra kilátogatók kéréseit online integrálták a fröccsöntési folyamatba. Három különböző hosszúságú, háromszínű, valamint háromféle végdarabbal rendelkező gumipók közül lehetett választani, és közvetlenül a terminálon lehetett megadni a kívánt változatot. Miután a rendelést továbbították a központi Selogica vezérlőrendszerbe, a gép a gumipókot a kiválasztott hosszra vágta, majd egy helytakarékos, a további teendőket a gép alapterületén belül felállított hattengelyes robot vette át. A kötél végeit egy négyfészkes szerszámba helyezte, amelyben a 375 V gép 40 másodperces ciklusidővel fröccsöntötte a végdarab horog/horog, horog/hurok, hurok/hurok kombinációit. Az ipari gyakorlatban az ilyen alkalmazásokat előre konfigurálják a felhasználói igény szerint – jó példa erre az autóiparban a kábelkonfekciók gyártása.

Csizmadi László, az Arburg Hungária Kft. ügyvezetője
Csizmadi László, az Arburg Hungária Kft. ügyvezetője

"Több mint 20 éve képviseljük magunkat technológiai és rendszerpartnerként Magyarországon, és kínálunk ügyfeleinknek átfogó know-how-t a high-end fröccsöntési technológiák, a kulcsrakész megoldások és a digitalizálás területén. Az Arburg Juniális 2019 szakmai napunk alkalmával élő példákon keresztül mutattuk be azt, hogy vezető gépgyártóként milyen letisztult víziókkal és koncepciókkal rendelkezünk az ipar 4.0 megoldások gyakorlati alkalmazása kapcsán" – mondta Csizmadi László, az Arburg Hungária Kft. ügyvezetője. (X)

A cikk eredetileg a GyártásTrend júniusi lapszámában jelent meg.

(forrás: Arburg/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés