Munkahely

Gépalkatrészek tisztítása mikroorganizmussal

Aligha tudjuk elképzelni, hogy hogyan lehet megtisztítani egy olajos, zsíros gépalkatrészt anélkül, hogy ehhez különböző, nem túl egészséges és a környezetet minden bizonnyal szennyező vegyszereket használnánk. 

hirdetés

A többször felhasználható törlőkendőiről ismert MEWA Bio-Circle néven nemrégiben felvett kínálatába egy olyan szolgáltatást, amely egy vegyszerek nélkül működő, „biotechnológiára” építő tisztítókészülék folyamatos üzemeltetését biztosítja. Az ipari üzemekben vagy műhelyekben működő, sok forgó-mozgó gépalkatrészt tartalmazó berendezések zökkenőmentes üzemeltetésének alapvető feltétele a részegységek rendszeres tisztítása. A szennyeződések, lerakódott zsírok, olajok végső soron tönkretehetik a berendezést, de legalábbis órákra megszakíthatják a munkát, ami komoly bevételkiesést jelenthet.

Makacs szennyeződések is hatékonyan eltávolíthatók
Makacs szennyeződések is hatékonyan eltávolíthatók

Korábban az alkatrészeket szerves oldószerekkel, higítókkal kellett rendszeresen tisztítani, ami a dolgozók egészségének fokozott védelmét tette szükségessé, és a környezetre is káros lehetett. A németországi központú MEWA számára mindig is fontos volt, hogy szolgáltatásaival hozzájáruljon a fenntartható környezet ügyéhez. Ebbe a sorba tökéletesen illeszkedik a Bio-Circle, amely a vállalat jól ismert, többször használatos törlőkendőrendszerével együtt alkalmazható, azt tökéletesen kiegészíti.

Teljes körű szolgáltatás

A két szolgáltatás használatával az üzemek gondoskodhatnak a berendezések biztonságos, környezet- és egészségkímélő tisztításáról és karbantartásáról. A MEWA újrahasználható törlőkendőrendszere lehetővé teszi az alkatrészek és szerszámok munkafolyamatok közbeni tisztán tartását, a makacs szennyeződések, mint például az olaj, a zsír, a festék vagy a só hatékony eltávolítására pedig a MEWA Bio-Circle a legalkalmasabb.

A teljes körű szolgáltatás magában foglalja a berendezés üzembe helyezését, karbantartását, a speciális tisztítófolyadék rendszeres utántöltését és a szűrők és egyéb kopó alkatrészek díjmentes cseréjét, valamint a műszaki hibák 48 órán belüli elhárítását is. A MEWA Bio-Circle hagyományos tisztítószerekkel szembeni legnagyobb előnye – a praktikus és környezetkímélő tulajdonságain túl –, hogy a készülékben használt speciális tisztítófolyadék semmiféle oldószert nem tartalmaz, a tisztítást a benne található mikroorganizmusok végzik, amelyek biológiai úton bontják le a zsírokat és olajokat, így nem keletkezik veszélyes hulladék.

A minden igényt kiszolgáló, rendkívül könnyen kezelhető tisztítóeszköz két méretben is beszerezhető: a Bio-Circle Mini beépített, irányítható görgői segítségével könnyen mozgatható, kisebb alkatrészek és szerszámok tisztítására alkalmas, 90 kilogramm tömegig terhelhető. A Maxi változat rendkívül strapabíró, 220 kilogramm teherbírású, nagyobb alkatrészek tisztítására is használható alkatrészmosó asztal.

(forrás: MEWA)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[160149] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés