hirdetés

Fémipar

Forradalmi újdonság az acélpiacon

Az SSAB és a Ruukki külön-külön is meghatározó szerepet töltött be az acélpiacon, most pedig közös munkával létrehozták a Strenx márkát. A név mögött egy új, nagy szilárdságú szerkezetiacél-család áll. A kifejezetten a felhasználók igényeire szabott acél teljesítménye, minősége és erőssége révén is méltó kihívó az acélpiacon.

hirdetés

Strenx az acélgyártásra specializálódott SSAB és Ruukki három különböző, Optim, Weldox és Domex néven forgalmazott, már jól ismert acéltermékét fogja össze egy különlegesen „erős” termékben, egy márkanév alatt. E három minőségi termék előnyös tulajdonságait egyesíti az új acél, amelynek folyáshatára 600–1300 MPa közé esik, ezzel pedig a jelenlegi legszilárdabb a piacon. A lemezt szalag- és csőformában egyaránt gyártják, 0,7–160 mm közötti vastagságban.

Szigorú elvárásokra hangolva

A Strenx megálmodói a tapasztalataikat és tudásukat egyesítették az új acélban, támaszkodva a két cég kiváló alapanyagaira. Az új termék magában hordozza a nagy szilárdságú acélok piacvezetője, a Weldox technikai jellemzőit, a melegen hengerelt Domex és Optim alapanyagának előnyeit, illetve kedvező hajlíthatósági tényezőjét.

– Ügyfeleink a világ legkülönbözőbb szektoraiból érkeznek, igényeik pedig rendkívüliek, így kiemelt figyelmet igényelnek. Elvárják a folyamatos fejlesztést, a biztonságos üzemet és a tartósságot azért, hogy saját piacaikon minél költséghatékonyabban dolgozhassanak – nyilatkozta Panu Pitkanen, az SSAB cégcsoport szerkezetiacél-gyártási csapatának vezetője.

Ügyfelek igényeire fejlesztve

A Strenx emelő-, szállító- és közlekedési eszközök gyártásához készült, ahol a szerkezeti szilárdság, illetve a súlymegtakarítás kulcsfontosságú és versenyképességet növelő tényező. Előnyös tulajdonságai a mezőgazdaságigép-gyártásban, a vasútiparban, az olajkitermelésben és az építőiparban egyaránt jól kihasználhatók. Az új, innovatív acél versenyképesebb és fenntarthatóbb termékek előállítását teszi lehetővé – darukat, amelyek nagyobb távolságra érnek el, több hasznos terhet szállító pótkocsit, illetve kevesebb üzemanyagot felhasználó tehergépkocsit.

Két cég tapasztalatai és tudása egyesül az új acélban (forrás: SSAB)
Két cég tapasztalatai és tudása egyesül az új acélban (forrás: SSAB)

Az SSAB tudásközpontja évek óta hatékonyan támogatta az ügyfeleket az anyagválasztásban. A két cég tudásbázisának egyesítésével az SSAB és a Ruukki technikai specialistái és termékmenedzserei együttesen segítik a megrendelőket.

Innovatív „látványacél”

A Strenx egy esztétikus megoldásokra alkalmas acél, e tulajdonságával pedig egyedüli a piacon. A „látványacél” nemcsak az iparban remekel, hanem különleges kialakítása, egyszerű vagy absztrakt alakzattá formálhatóságaszemet gyönyörködtető megoldás is lehet. Képzeljünk el egy hatalmas közlekedési eszközök gyártásához készült gépet, amely a Strenx acél segítségével a funkcionális előnyök mellett egy új stílusirányzatot mutat be, a „látványacélt”! A mai modern gépipari parkokban az esztétikai korszerűsítés elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, bővülés mellett.

„Az én erősségem” bizonyítéka
A termék ismertetőjele, a „My Inner Strenx” bélyeg minden lemezre felkerül a szállítás előtt. Az azonosító jeggyel ellátott prémiumacél tulajdonosai számára biztosított a soron kívüli technikai támogatás, a szervizszolgáltatások és az SSAB speciális segítőtréningje is.
(forrás: SSAB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés