Ipari lézerek

Fiberlézervágó síklemez és cső vágásához

A HSG G3015E lézervágó berendezés széles körű lehetőséget ad a lézeres bérvágással foglalkozó vállalkozás kezébe. Egy géppel lehetséges síklemez, zártszelvény és cső vágása, mégpedig a lézerforrás teljesítményétől függően tág alapanyagfajta- és anyagvastagság-határokkal. 

hirdetés

A gép alapját az a G3015A típus alkotja, amely a legkiforrottabb és a legnépszerűbb a gyártó kínálatában. Ehhez integráltak egy F60 típusú forgatóegységet, amely cső- és zártszelvényanyagok forgatását végzi maximum 6500 mm hosszúságig. 2017-től a forgatóegység tokmányrendszere továbbfejlesztésre került. Az új rendszer zártszelvény esetén 100 mm×100 mm-es helyett maximum 150 mm×150 mm-es, míg cső esetén 150 mm-es helyett maximum 219 mm-es méret befogatására alkalmas.

A HSG G3015E-t elsősorban lézeres bérvágáshoz ajánlják (forrás: Signdepot)
A HSG G3015E-t elsősorban lézeres bérvágáshoz ajánlják (forrás: Signdepot)

A G3015E-F60 olyan kkv-k részére ajánlott, amelyek 2D-bérvágással számtalan fajtájú alapanyagot szeretnének megmunkálni a lehető legkisebb beruházással. Síklemez, cső és zártszelvény szögletes vagy más egyedi profillal, illetve alapanyagban acélok, alumínium vagy réz vágható. A beruházás költségét tekintve a G3015E-F60 berendezés 50 millió forinttól érhető el. Ehhez minden esetben „full service” jár igényfelméréssel, ajánlattétellel, a logisztikai feladatok ellátásával, telepítéssel, teljes körű hardver- és szoftveroktatással, valamint a vásárlást követő szervizzel és támogatással.

Műszaki tartalom

A HSG fiberlézergépek színvonalas műszaki tartalmát csúcsminőségű alkatrészek biztosítják. A kínai gyárban tulajdonképpen csak a vágóasztal és a váz készül, minden fontosabb fődarab és alkatrész ismert nagy márkáktól érkezik.

Lézerforrás A fiberlézervágók „lelke” és a gép költségének legnagyobb részét kitevő alkatrész a fiberlézerforrás. Ahogy az a HSG összes ipari fémvágó lézerére jellemző, ez a típus is fiberlézerforrást tartalmaz, amely gazdaságosabb és precízebb vágást eredményez a CO2-lézervágókhoz viszonyítva. A lézerforrást a HSG hivatalos stratégiai partnere és a világ egyik vezető fiberlézerforrást gyártó vállalata, az IPG szállítja, ami garancia a minőségre és az élettartamra. A hibrid gép esetén 4 kW-ig választható ki az ügyfél számára optimális teljesítmény/ár arányú lézerforrás. Szerkezeti acél esetén már 1 kW alkalmas produktívan 6 mm vagy maximálisan 12 mm vágására. A fibertechnológia kompakt, szinte karbantartásmentes, és az IPG lézerforrások élettartama több mint 100 000 óra.

F60-as csőforgató berendezés
F60-as csőforgató berendezés

Lézerfej 2 kW alatt HSG-gyártmány, 2 kW-nál és felette a német Precitec Procutter választékából származik. A kapacitív távolságkövető alapvető részegység, az autofókusz pedig 2 kW felett alapfelszereltség, alatta feláras opció.

CNC-meghajtás Direkt hajtás szervomotorokkal. A fogasléces direkthajtás német (Wittenstein Alpha), a motorok japán (Panasonic vagy Sanyo Denki) gyártmányúak.

Egyéb alkatrészek Gázköri pneumatikus alkatrészek a Bosch Rexrothtól és az SMC-től, az elektronika pedig a Schneidertől és az Omrontól érkezik.

Csővágó lézeres vágásmintái
Csővágó lézeres vágásmintái

Vágóasztal A 600 °C-on hőkezelt, négy lépésben feszültségmentesített precíz asztal húsz évre garantálja a pontosságot. A G3015E-F60 asztalváltóval rendelkezik, a két 3000 mm×1500 mm-es asztal váltási ideje csupán 15 másodperc.

Felépítmény, biztonság A gép alapfelszereltségben részben burkolt kialakítású, de megfelel a lézergyártmányokra vonatkozó MSZ EN 60825-1 követelményeknek. Szükség esetén viszont, felár ellenében, választható komplett burkolat.

A CypCut vágószoftver nestingfunkciót is kínál a felhasználónak
A CypCut vágószoftver nestingfunkciót is kínál a felhasználónak

Professzionális vágószoftver A gép alapfelszereltségben CypCut szoftvert tartalmaz. A professzionális ipari vágószoftver számtalan okosfunkciót kínál, mindezt könnyen átlátható és megtanulható, felhasználóbarát felülettel. A lézeres fémvágásnál jól ismert alapfunkciókat tartalmazza (mikroperforálás, belépő-kilépő vágás, vágásnyomofszet stb.), ezenfelül nestingfunkciót is kap a felhasználó. A nesting különböző választható algoritmusokon alapulva optimális alapanyag-kihasználást eredményez a beimportált rajzok automatikus forgatásával, elrendezésével.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés