hirdetés

3D-fémnyomtatás

Felturbózzák az additív gyártást

A DMG Mori és az Intech együttműködési megállapodást kötött az additív gyártás nemzetközi szakvásárán, a frankfurti Formnexten. A DMG Mori 30 százalékos részesedése az indiai szoftverfejlesztő cégben lehetővé teszi a vállalat számára, hogy kulcsfontosságú szoftverekhez és technológiai tudásbázishoz jusson a generatív gyártás területén.

hirdetés

Az Intechet a 3D-fémnyomtatás úttörőjeként tartják számon Indiában. A cég elkötelezte magát az additív megmunkálások és a hozzájuk kapcsolódó szoftvermegoldások mellett, beleértve a gépi tanulást és a generatív fémgyártási iparág számára kifejlesztett mesterséges intelligenciát is. A vállalat hamarosan számos megoldást hoz forgalomba, amelyek a felhasználók segítségére lesznek a gépek üzemeltetésében vagy a folyamatszabályozás területén, valamint abban, hogy minőségi alkatrészeket gyárthassanak optimális költségek mellett. E megoldásoknak köszönhetően a felhasználók gyorsan tudnak alkalmazkodni a technológiához.

Az együttműködéssel kulcsfontosságú szoftverek is elérhetővé válnak (forrás: DMG Mori)
Az együttműködéssel kulcsfontosságú szoftverek is elérhetővé válnak (forrás: DMG Mori)

„Az Intechnek köszönhetően megerősítjük a jelenlétünket Indiában is, és felgyorsíthatjuk az innovációs fejlesztéseket az additív megmunkálások területén. Elsőre jót – azaz gyorsan eljutni az első jó alkatrészig. Aktívan haladunk előre a generatív gyártás teljes folyamatláncára kiterjedő integrált szériamegoldásainknak köszönhetően” – mondja Christian Thönes, a DMG Mori AG elnöke.

Sridhar Balaram, az Intech vezérigazgatója megjegyezte: „A szinergiák kihasználása kiemelten fontos, ez az együttműködés pedig tökéletes fúziót képez hardver és szoftver között. Az Optomet szoftverünk az additív gyártás más kulcsfontosságú technológiáira is alkalmazható, így például a közvetlen lézeres felhordóhegesztés és az úgynevezett binder jetting eljárás területén. Az Optomet az egész piacra kiható változást hozhat.”

Hagyományos megmunkálás és additív gyártás egy munkatérben
Hagyományos megmunkálás és additív gyártás egy munkatérben

Az Intech nemcsak a DMG Mori Lasertec SLM-sorozatához kínál szoftvermegoldásokat, hanem más termékekhez és a porágyas technológiát alkalmazó ügyfelek számára is. Az új Optomet szoftver automatikusan kiszámolja az optimális folyamatparamétereket, ezáltal egyszerűsíti a programozást, jelentősen javítja a felület minőségét, valamint az anyagtulajdonságok ismételhetőségét is. Tehát egy újabb lépcsőt jelent az additív megmunkálás elterjedése felé.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés