Ipari robotok

Építőelemek a robottechnikának

Az idei Automatica szakvásáron az elsősorban energialáncokra szakosodott Igus cég bemutatta azokat az újdonságait, amelyek a robotokat biztosan mozgatják és hosszabb életűvé teszik.

hirdetés

A 3D-s energialáncoktól a visszahúzó rendszereken vagy a speciálisan robotalkalmazásra kifejlesztett vezetékeken át az Igus olyan termékeket kínál, amelyekkel a vevők az alkalmazásaikhoz optimálisan illeszkedő megoldásokat költségtakarékosan tudják összeállítani. Ráadásul a megfelelő online eszközökkel e megoldások gyorsan és egyszerűen konfigurálhatók.

A robotiparnak szánt termékek moduláris elven konfigurálhatók
Moduláris elven konfigurálhatók
A nemrégiben lezajlott müncheni Automatica vásáron mutatta be a kölni szakvállalat legújabb termékeit a robotipar számára. Köztük a Triflex TRCF energialáncot, amely többtengelyes rendszerekhez készült. A háromdimenziós lánc teljesen zárt rendszert alkot. Különlegessége, hogy egyidejűleg gyorsan kinyitható és feltölthető. A flip open nyitómechanizmussal a lánctagok egy csavarhúzóval gyorsan és egyszerűen felcsaphatók. Így akár nagy töltetátmérőket is rekordidő alatt lehet berakni, és a Triflex TRCF alkalmassá válik szennyeződés és forgács jelenléte esetén is.

Új változatként mostantól kapható a Triflex TRCF.85, 85 milliméteres névleges átmérővel és  – amint az az Igus 3D-s robot-energialáncainál megszokott – meghatározott minimális hajlítási rádiuszokkal és torziós ütközésekkel. Ezáltal a tömlők és vezetékek biztonságosan elhelyezhetők és megvédhetők a külső hatásoktól az energialánc belsejében. Emellett egy stabil ütközőrendszer gondoskodik a nagy szilárdságról. A Triflex TRCF tetszés szerint rövidíthető és hosszabbítható. Tartozék alkatrészek, például csatlakozók és védőelemek is szerepelnek a kínálatban.

(forrás: Igus/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[154032] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés