hirdetés

Környezetvédelem

Élvonalbeli technológia műanyag újrahasznosítására

Összeállt a bioműanyag-gyártásban úttörő startup és a világ vezető kozmetikai ipari vállalata. Az öt évre szóló partnerség célja, hogy a Carbios által tervezett és fejlesztett biológiai újrahasznosítási technológiát a L’Oréal ipari méretekben is piacra vigye. Az új technológia segít abban, hogy a műanyagokat is fenntartható módon lehessen bekapcsolni a gazdasági körforgásba. 

hirdetés

A Carbios a műanyagok újrahasznosítására fejlesztett ki egy enzimes bio-újrahasznosítási eljárást, amelynek során a polimereket lebontják az előállításukhoz eredetileg felhasznált alapösszetevőkre (monomerekre). A szétválasztást és tisztítást követően a monomerek értékvesztés nélkül újra felhasználhatók műanyagok előállításához. A hagyományos újrahasznosítási technológiák számos kötöttséggel járnak, ezeket lehet kiiktatni az új, biológiai eljárással. Egyben ez jelenti az első lépést a műanyagok új, úgynevezett életciklus-felügyeleti módszerének kidolgozása felé.

A partnerség által a L’Oréal és a konzorcium más gyártói az elsők között alkalmazhatják a Carbios innovatív fejlesztésének előnyeit. A L’Oréal az új csomagolóanyagok tervezési fázisában fogja felhasználni ezt az új technológiát, ezzel is támogatva a gazdasági körforgást.

A partnerséghez csatlakozhatnak más, a műanyagok bio-újrahasznosítási megoldásainak kifejlesztésében érdekelt ágazatok, szakmák is.

Ambiciózus fenntartható csomagolási program jöhet létre (forrás: L’Oréal)
Ambiciózus fenntartható csomagolási program jöhet létre (forrás: L’Oréal)

(forrás: L’Oréal/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés