Kenéstechnika

Először állítottak elő hidrokenőanyagot hajtóművekhez

Egy, a vizet funkcionális alkotórészként tartalmazó innovatív kenőanyag ötvözi a nagyfokú teljesítőképességet és a fenntarthatóságot.

hirdetés

A Klüber Lubricationnek sikerült az új Hydro Lubricants-sorozattal homogén, funkcionális vízhányadú kenőanyagokat kifejlesztenie, és ezáltal a víz pozitív tulajdonságait hasznosítania. Ez nemcsak a kenőanyagok teljesítőképessége miatt előnyös, hanem a fenntarthatóság szempontjából is. Az innovatív Hydro Lubricants-sorozat első terméke a Klübersustain GW 0-460, az ipari hajtóművekhez szánt nagy teljesítményű hajtómű-kenőanyag.

„A jövőbe mutató kenőanyag-koncepciónk előnyei közé tartoznak az optimalizált súrlódási jellemzők, valamint a kiemelkedő hűtőképesség, amely hozzájárul a hajtóművekben és a gördülőcsapágyakban a hőmérséklet csökkentéséhez – magyarázza Matthias Pfadt, a fejlesztő Application Engineering részlegének vezetője. – Az új víz- és szintetikusolaj-bázisú hajtómű-kenőanyag a teljesítőképesség új szintjét kínálja, amely a modern hajtóművek egyre növekvő követelményeinek és teljesítménysűrűségének is megfelel, valamint ezzel egyidejűleg erőteljesen hozzájárul az energiahatékonyság növeléséhez.”

A legszélesebb körbe szánt hidrokenőanyagokat fejlesztik (forrás: Klüber Lubricaton)
A legszélesebb körbe szánt hidrokenőanyagokat fejlesztik (forrás: Klüber Lubricaton)

A Klübersustain GW 0-460 – amelyet kifejezetten nagy fordulatszámú homlok-, kúpkerekes és bolygóhajtóművekhez, valamint gördülőcsapágyakhoz fejlesztettek – csekély habképződési hajlamának köszönhetően biztosítja az alkatrészek zavartalan üzemelését. A hidrokenőanyag kitűnő hőmérsékleti viszkozitási tulajdonságai elősegítik, hogy megfelelő kenőfilmréteg képződjön az alkalmazás teljes hőmérséklet-tartományában. Az anyag jó elektromos vezetőképességének köszönhetően az elektromos korrózióval szemben is védi az alkatrészeket.

(forrás: Klüber Lubrication/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés