Hozzon ki többet a szerszámgépéből!

Egyszerű CNC-automatizálás

A Halter LoadAssistant Universalt kis és közepes sorozatok CNC-eszterga- és -marógépekbe való automatikus adagolásához fejlesztették ki.

hirdetés

A repetitív manuális munkát a robotkar és az adagolórendszer veszi át. A Halter LoadAssistant beállási ideje minimális, amit három egyedi funkció tesz lehetővé.

Halter SmartControl: Egyszerűségében tökéletes, a programozáshoz csak néhány lépést kell követni a 15"-es érintőképernyőn. A folyamat magától értetődő, 12 lépésből áll, és grafikus programozást jelent. A Halter SmartControl szoftvere könnyen kezelhető, a gépkezelőnek nincs szüksége robotprogramozási ismeretekre. Minden helyzet és lehetséges variáció már előre programozottan rendelkezésre áll. A gépkezelőnek elég megadnia a munkadarab adatait (például átmérő és magasság), és ezek alapján a robotkar felismeri annak pontos helyzetét. A CNC-gép adatainak (például satu vagy tokmány) beállítása már megtörtént, így a Halter LoadAssistant azonnal megkezdheti a gép automatikus adagolását.

Halter SmartControl
Halter SmartControl

Forgó adagolórendszer szabványos rácslemezekkel: A Halter LoadAssistantot univerzális rácslemezekkel szállítják. Minden egyes rácslemezre bizonyos mérettartományon belüli munkadarabokat lehet helyezni. Az egyes rácslemezek magassága állítható, így magasabb munkadarabokkal is használhatók. A rácslemezek kerek és négyszögletű termékekhez is alkalmasak. A forgó adagolórendszernek köszönhetően betölthetők az új munkadarabok, miközben a robot az előzőket adagolja. Nem kell megállítani a robotot, így az értékes gyártási idő nem csökken.

Univerzális megfogórendszer: A Halter LoadAssistant univerzális megfogórendszerében a 10 és 230 mm közötti munkadarabok megfogására alkalmas megfogópofák gyorsan állíthatók. A megfelelő rendszer konfigurálásához választható megfogó 20 kg-os vagy 35 kg-os robothoz, kétujjas megfogó (négyszögletű termékekhez) vagy háromujjas megfogó (körkörös munkadarabokhoz). A megfogókat légfúvós tisztítórendszerrel is ellátták, amely tisztára fújja a satut vagy a tokmányt.

(A cikk eredetileg a GyártásTrend májusi lapszámában jelent meg.)

Laczkó Ádám, értékesítési és szerviz vezető
a szerző cikkei

(forrás: Prevotex)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés