Gépelemek

Egyszeres működésű, erőteljes befogósatu

A Schunk kézi működtetésű Kontec KSC befogósatui hatékony segítőtársak a nagyolás vagy a készre munkálás során. A készülékek a nagy szorítóerőt kényelmes kezelhetőséggel, rövid beállítási időkkel és költséghatékonysággal kombinálják.

hirdetés

Schunk tovább bővítette termékválasztékát a különösen az automatizált ki- és betöltés területén jól használható Kontec KSC-F egyszeres működésű satukkal. A befogási tartomány gyors finomhangolása, a sík kialakítás és a csekély súly ideális feltételeket teremt a kezelő nélkül működő palettázórendszerekben történő használatra. A három méretben, KSC-F 80-as, KSC-F 125-ös és KSC-F 160-as változatban kapható, rögzített szorítópofákat tartalmazó satukat a paletták általánosan elterjedt méreteihez (320 mm×320 mm, 400 mm×400 mm és 500 mm×500 mm) igazították. A 160 fokos gyorsbefogó révén a munkadarabok egy nyomatékkulccsal másodpercek alatt befoghatók, és a satu biztonságosan rögzíthető. Mivel a rögzítés a feszítésből ered, az alaptestben minimális hajlítóerő ébred, és a satuk használhatók Vero-S gyorsan cserélhető palettarendszerrel is. A megfordítható szorítópofákkal felszerelt termék méretétől függően 0–192 mm, 0–308 mm és 0–434 mm befogótartománnyal rendelkezik.

Központosító befogók tokozott meghajtással

A gyártó emellett frissítette és nagy méretű változatokkal is szélesítette a központosító satuk termékválasztékát. A 80-as és 125-ös méret mellett a „kis mindenes” már 280 mm-es alaptesttel kialakított 160-as méretben és akár 50 kN szorítóerővel is kapható. A gyárilag felszerelt precíziós és holtjátékmentes golyóscsapágyas orsó kiváló, +/–0,015 mm-es visszaállási pontosságot kínál, és lehetővé teszi az első két oldal egyetlen felfogásban történő precíz megmunkálását. A teljesen zárt hajtás és a beépített forgácseltávolítás a minimális kopás mellett kiemelkedő folyamatbiztonságot is garantál. A munkadarabok széles körének kezelését elősegítő gyorsváltó rendszerrel néhány lépésben kicserélhetők a munkadarab-specifikus szorítópofák.

Az egyszeres működésű befogósatu 160 fokos elfordulással pontosan rögzíti a munkadarabot (forrás: Schunk)
Az egyszeres működésű befogósatu 160 fokos elfordulással pontosan rögzíti a munkadarabot (forrás: Schunk)

Tokmánypofák széles választéka

Az új Kontec KSC és KSC-F befogósatuk tökéletesen illeszkednek a Schunk munkadarab-befogásra kifejlesztett moduláris rendszeréhez. A Vero-S gyorsan cserélhető palettarendszer csapszegei közvetlenül a satu alaptestére szerelhetők, és ezzel a palettarendszerrel kombinálva a befogók rövid idő alatt és maximális visszaállási pontossággal cserélhetők az asztalon. A gyártó kiterjedt befogópofa-kínálatából a satuk gyorsan felszerelhetők a szükséges szorítópofákkal, ami nagyfokú rugalmasságot kölcsönöz a rendszernek.

(forrás: Schunk/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés