Textilmenedzsment

Egymilliárd törlőkendőt mostak ki tavaly

A MEWA a fenntarthatóság jegyében tavaly egymilliárd újra felhasználható ipari törlőkendőt mosott ki.

hirdetés

Minden évben június elején tartják a környezetvédelem világnapját. A fenntartható jövőhöz számtalan aprósággal is hozzá lehet járulni: például azzal, ha eldobható papírtörlő helyett többször felhasználható tisztítókendőt használunk. Sok kicsi sokra megy: jól szemlélteti ezt az ipari törlőkendő-szolgáltatásokkal foglalkozó, Európában jelentős piaci részesedéssel bíró, német központú MEWA, amely 2017-ben már több mint egymilliárd törlőkendőt mosott ki. 

Mindig rendelkezésre állnak a tiszta, többször felhasználható ipari törlőkendők
Mindig rendelkezésre állnak a tiszta, többször felhasználható ipari törlőkendők

Több mint egymilliárd ipari törlőkendőt mostak ki, szárítottak meg, majd alapos minőség-ellenőrzés után szállítottak vissza a MEWA partnereihez 2017-ben. Ezzel a vállalat túlszárnyalta 2016-os rekordját, amely 980 millió kendő volt. „Örülünk, ha növekszik a teljes körű ipari törlőkendő-szolgáltatásunk iránti kereslet, mert ez azt jelzi, hogy egyre több vállalat és üzem érdekelt abban, hogy fenntartható megoldást találjon gépei és berendezései folyamatos tisztán tartására” – mondta Horváth László, az immár több mint tíz éve Magyarországon is sikeres vállalat ügyvezetője.

A MEWA törlőkendő-szolgáltatásának sikerével kapcsolatban néhány adat:

  • 114 millió törlőkendőt gyártottak egy év alatt a cég saját szövödéjében, a németországi Immenhausenben. A vállalat azon kevés szolgáltató közé tartozik, amely saját maga állítja elő a törlőkendőket – így folyamatosan megőrizhető a magas minőségi színvonal.
  • Naponta 2,7 millió dolgozó használja Európában a MEWA többször felhasználható ipari tisztítókendőit gépek és berendezések tisztítására.
  • Közel 130 ezer vállalkozás bérel a szolgáltatás keretében ipari törlőkendőket a MEWA-tól – akadnak közöttük kis műhelyek éppen úgy, mint hatalmas iparvállalatok.
  • A teljes körű törlőkendő-szolgáltatás 21 országban elérhető, 2017 óta Portugáliában és Romániában, sőt 2018-ban beléptek a brit piacra is. 

A szennyezett kendőket gyűjtik, elszállítják és kimossák (forrás: MEWA)
A szennyezett kendőket gyűjtik, elszállítják és kimossák (forrás: MEWA)

A többször használható törlőkendők szolgáltatása a fenntarthatóságot szolgálja, és megkönnyíti az üzemek életét. Az ipari textil törlőkendőket kiviszik az ügyfelekhez, megállapodás szerinti időpontokban elhozzák tőlük, kimossák, majd minőség-ellenőrzés után visszaszállítják. Mindez az erőforrásokkal történő takarékoskodás jegyében történik, mert a környezetvédelem a szolgáltató vállalati stratégiájában prioritást élvez. A MEWA saját technológiai fejlesztéseivel aktívan részt vett a textilszolgáltatási ágazat környezetvédelmi színvonalának javításában. A céget a német piacvezetők lexikonjában 2011 óta az ágazat legjobb vállalataként jegyzik.

(forrás: MEWA/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés