Tisztítás

Egy újság útja a nyomdától a kávéházakig

Csak tiszta munkával garantálható, hogy reggelente friss, ropogós újság kerüljön az olvasó kezébe.

hirdetés

Nincs is kellemesebb érzés, mint amikor a reggelt egy csésze kávé mellett, a napi híreket olvasva indítjuk egy kávézóban: az utca zaja lecsendesedik, a hétköznapi gondok feledésbe merülnek, a nagyvilág híreit olvasgatva átadjuk magunkat a hangulatnak. De álljunk meg egy percre: mindez hogyan lenne lehetséges napilapok nélkül? Az újságírók előző nap megírták a cikkeket, a szerkesztők gondosan átnézték, a tördelők előkészítették a szöveget és a fotókat, a nyomda kinyomtatta, és hajnalban ki is szállították.

Vagyis nagy utat jár be, mire az olvasó kezébe kerül, és nem is gondolnánk, hogy egy aprócska törlőkendő ebben mekkora szerepet játszik. A nyomda nem állhat le, és ebben segít a nyomdaipari üzemeknek a MEWA többször felhasználható ipari törlőkendőkre épülő, teljes körű szolgáltatási rendszere.

A törlőkendők megbízhatóan magukba szívják a festékmaradékot (forrás: MEWA)
A törlőkendők megbízhatóan magukba szívják a festékmaradékot (forrás: MEWA)

Hogy flottul menjen a munka, a textilmenedzsment-vállalat olyan logisztikai rendszert dolgozott ki, hogy ne kelljen az ügyfeleknek bajlódniuk a törlőkendőkkel kapcsolatos logisztikai feladatokkal. A nyomdákban a kendők tárolására használt biztonsági SaCon konténereket közvetlenül a gépek mellett helyezik el, a dolgozók innen vehetik ki a törlőkendőket, amikor szükségessé válik a hengerek és a berendezések tisztítása. A használt törlőkendők ezután egy másik tárolóba kerülnek. A MEWA gépjárművezetői rendszeres időközönként, előre egyeztetett időpontban elszállítják őket, és helyettük tiszta kendőket helyeznek ki.

Használat során a kendők magukba szívják a festékmaradékot, a különböző oldó- és tisztítószereket, amelyek vegyi anyagokkal telítődve természetesen nem kerülhetnek a kommunális hulladékba. A törlőkendőket a MEWA saját, modern és energiatakarékos üzemeiben mossák ki. Az innovatív technológia alkalmazása óvja a környezetet: minimális víz-, mosószer- és energiafelhasználás mellett biztosítja a szennyeződések maximális eltávolítását.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés