Textilmenedzsment

Egy törlőkendőrendszer is lehet intelligens

Egy MEWA törlőkendő eltávolít minden szennyeződést, ami csak egy ipari üzemben előfordulhat, legyen szó olajról vagy zsírról, netán forgácsokról. A használt kendőket előre egyeztetett időpontban szállítják el, és ezzel egyidőben tisztákat helyeznek ki, ezzel minden környezetvédelmi kötelezettség terhét leveszik az ügyfelek válláról.

hirdetés

A textil törlőkendőkkel tisztán tarthatók a szerszámok, gépek és az üzem is. Egy MEWA törlőkendő valamennyi felhasználási területre kiválóan megfelel: az olaj- vagy vízalapú folyadékok, oldószerek és festékmaradványok felitatására is alkalmas. Tehát minden, ami piszkos lehet egy műhelyben, tisztítható a MEWA törlőkendőjével.

A MEWA a felhasználási területeknek megfelelően négy változatban kínál törlőkendőket ügyfeleinek. Egy MEWA törlőkendő saját súlyának akár kétszeresét képes felszívni, ugyanakkor puha textúrájának köszönhetően még a legérzékenyebb eszközök és berendezések tisztítására is tökéletesen alkalmas.

A szennyezett törlőkendők szállítására szolgáló, saját fejlesztésű biztonsági konténer (SaCon)
Biztonsági konténer a szállításra
A teljes körű szolgáltatásnak köszönhetően egy MEWA törlőkendő több mint egy egyszerű törlőrongy. A teljes körű törlőkendő-szolgáltatáshoz kapcsolódóan a logisztika egészét a MEWA látja el. A vállalat saját gépjárműflottájával az előre egyeztetett időpontban elszállítja a szennyezett törlőkendőket, az azok tárolására szolgáló, saját fejlesztésű biztonsági konténerekben (SaCon). Ezt követően a textíliák saját üzemeibe kerülnek, ahonnan környezetkímélő mosás, szárítás, szükség esetén javítás vagy pótlás, valamint többlépcsős minőség-ellenőrzés után a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekben jutnak vissza rendeltetési helyükre. Az egyszer használható kendők alkalmazásával összevetve a MEWA teljes körű szolgáltatási rendszere üzemgazdasági szempontból is előnyösebb megoldást jelent. 

 – Mindeközben a MEWA a németországi Immenhausenben található saját szövödéjében évente mintegy 111 millió törlőkendőt állítanak elő. A gyártás során olyan fonalat használunk, amelyek révén a kendők anyaga erős és szöszmentes lesz. Ezek a kendők strapabíró képességük, nedvszívó tulajdonságuk és hosszú élettartamuk miatt méltán népszerűek – mondja Horváth László, a MEWA Textil-Service Magyarország Kft. cégvezetője.

 A MEWA törlőkendőrendszer mind az ISO 9001, mind az ISO 14001 szerint tanúsított, ami garanciát jelent a környezettudatos eljárások alkalmazására.

(forrás: MEWA)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[162186] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés