Technológia

Egy Mewa-törlőkendő nem csupán rongydarab

Egy, az ETSA (European Textile Services Association) által nemrégiben készített, az erőforrások felhasználását vizsgáló felmérés kimutatta, hogy a textil-szolgáltató ágazat számára nem csupán a szolgáltatások fenntarthatósága a cél, hanem az is, hogy tevékenységük során a környezeti hatásokat minimálisra csökkentsék.

hirdetés

Ezt a Mewa magától értetődő elvárásnak tartja, ezért saját technikai és technológiai fejlesztései révén mindig az ágazat környezetvédelmi technológiájának optimalizálását tartja szem előtt. A Mewa legmagasabb szintű technológiai szakértelmét támasztja alá az a tény is, hogy a hagyományos mosási eljárásokkal szemben a mintegy ötven százalékkal kevesebb vizet használ fel különleges mosási és öblítési újrahasznosító rendszere révén. Ezen felül a textíliákból nyert olaj- és zsírszennyeződések újrahasznosításával a Mewa éves szinten mintegy 7 millió liter fűtőolajat takarít meg.

Az ipari termelés fejlődésével egyre több automatizált berendezést alkalmazunk, amelyeknek megfelelő karbantartásra van szükségük. Ez csak a szakemberek kezeinek, valamint a szerszámok tisztán tartásával érhető el. Mi lenne a tökéletes megoldás? Egy olyan kendő, amelyet nem kell percenként kidobni vagy cserélni, amely nem maszatol, hosszú élettartamú, magába szívja a zsírt, olajat, forgácsokat, minden üzemi szennyeződést. Mindezek mellett jó lenne, ha a beszerzésükkel, mosásukkal, cseréjükkel sem kellene foglalkozni.

A Magyarországon is képviselettel rendelkező német Mewa bebizonyította, hogy törlőkendők terén nem létezik számára megvalósíthatatlan feladat: minden felhasználási célnak megfelelő, újrafelhasználható, magas minőségű, strapabíró és maximális felszívóképességű törlőkendőket állított elő.

A különböző felhasználási területhez négyféle, anyaguk és színük szerint is eltérő, többször felhasználható kendőtípust fejlesztettek ki, mindehhez magas szintű logisztikával megtámogatott szolgáltatási rendszert építettek ki. A vállalat saját gépjárműflottájával egy előre egyeztetett időpontban elszállítja a szennyezett törlőkendőket – illetve ezzel egyidőben leszállítja a tiszta textíliákat – az azok tárolására és szállítására szolgáló, szintén saját fejlesztésű biztonsági konténerekben (SaCon).

Ezt követően beszállítja az elhasználódott kendőket az üzemeibe, ahonnan mosás, szárítás, és szükség esetén pótlás után a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekben visszajuttatja ügyfeleinek. Nem csoda hát, hogy Európa-szerte több mint 170 ezer ügyfelet már meggyőzött a Mewa szolgáltatása, beleértve a kendők kimagasló minőségét és a logisztikai hátteret biztosító rendszert. Az újrahasználható törlőkendőkről további információért keresse fel a www.mewa.hu oldalt. (X)

Mewa textilmenedzsment
A Mewa Európa-szerte 42 telephelyen nyújt teljes körű szolgáltatást vállalati partnereinek, akiket munka- és védőruhákkal, törlőkendőkkel, olajfogó és lábtörlő szőnyegekkel, gépalkatrésztisztító berendezésekkel, valamint World Wide Work by MEWA márkajelzéssel ellátott munkavédelmi eszközökkel lát el. Mintegy 4700 dolgozójával több mint 170 ezer ügyfelet, köztük ipari felhasználót, kereskedelmi vállalatot, műhelyt és vendéglátóipari egységet szolgál ki. A Mewa csoport 2013-ban 555 millió eurós árbevételt ért el. Az 1908-ban alapított vállalat ma vezető szerepet tölt be a textilmenedzsment piacon. A Mewát 2013 novemberében a legjobbak között jelölték a Német Fenntarthatósági Díjra: a zsűri A fenntartható fejlődést leginkább szolgáló németországi termékek és szolgáltatások kategóriában a legjobb három vállalat közé juttatta. 2011-ben a Deutsche Standards kiadó Az évszázad márkája elismerést adományozta a Mewának, és 2013-ban a vállalat újra elnyerte ezt az elismerést. 
 
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés