Automatikus monitorozás IoT-alapon

Digitalizált minőségirányítási kézikönyv az élelmiszeriparban

A mai világban az intelligens rendszerek segíthetnek minket a mindennapi és üzleti életben is. Vannak azonban területek, ahol a digitális technológia használata jól látható előnyöket biztosít, mégsem elterjedt. Ilyen területnek számít a minőségbiztosítás az élelmiszeriparban.

hirdetés

A HACCP-rendszer garantálja, hogy a vásárlók megfelelő minőségű és biztonságos termékeket fogyasszanak − az Európai Unióban élelmiszeripari vállalkozás csak a HACCP-rendszer integrálásával működtethető. Ezenkívül a 2000-ben életre hívott Global Food Safety Initiative (GFSI) a teljes ellátási láncot ellenőrzi globálisan, e szabványok rendszere is komoly kihívások elé állítja a termelő vállalatokat vagy a vendéglátóipari beszállítókat. Számos kereskedelmi partner saját HACCP- vagy egyéb minőségirányítási rendszere részeként elvárja a beszállítótól, hogy az is működtesse a megfelelő rendszert. Amennyiben a vállalkozás e szabványoknak szeretne megfelelni, vállalnia kell a hozzájuk tartozó minőségirányítási rendszer bevezetését, valamint a fenntartással járó auditokat is.

Ezen előírások megjelenésének oka a nyomonkövethetőség, ami a minőség-ellenőrzésben vagy jogi vita esetén fontos szerepet játszhat. Az élelmiszerek nagy része rendkívül érzékeny például a hőmérsékletre, így elengedhetetlen a folyamatos felügyelete. A HACCP-rendszer azonban csak a rendszeres monitorozást írja elő, azt nem, hogy milyen gyakorisággal történjen.

A monitorozás leggyakrabban papíron történik, azaz a felelős személyzet méréseket és ellenőrzéseket végez, majd dokumentálja azokat. Ez a módszer számos hátránnyal jár. A mérések és ellenőrzések rengeteg időt elvesznek a munkaidőből, így a többi feladatra kevesebb jut. Ha a gyártási folyamat során bizonyíthatóan határérték-átlépés történt, és nem garantálható az élelmiszerek kifogástalan minősége, a kereskedelmi partner visszautasíthatja az áru átvételét, még rosszabb esetben a fogyasztók észlelik a hiányosságot, ami a hatóság bevonását, akár teljes körű visszahívást is eredményezhet.

Digitális transzformáció a minőségirányításban

A papíralapú dokumentáció egyik legnagyobb kockázata, hogy meg lehet hamisítani, így a korábban vázolt eset akár többször is megtörténhet. Az eredményeket a mérések elvégzése nélkül is be lehet írni, egyenként, vagy a műszak végén egyszerre az összes adatot. A minőségügyi vezetők több száz dokumentált adatot átnéznek, így elvileg ki tudják szűrni a csalást a különböző árulkodó jelek révén, ez azonban szintén időigényes folyamat, és nem garantálja a százszázalékos minőséget. Amikor nyilvánosság elé kerül egy ilyen eset, az nemcsak többletköltséget, hanem a márka negatív megítélését is maga után vonhatja.

Erre adhat választ egy automatikus környezetiparaméter-monitorozó rendszer. A digitalizált minőségirányítási kézikönyv segítheti a vállalkozások adatrögzítési kötelezettségét. Ily módon a minőség biztosításához szükséges dokumentációt nem papíron vezetik, hanem szoftveresen: egy előre létrehozott keretrendszer segít az ellenőrzéseket elvégezni és dokumentálni.

A klasszikus minőségbiztosítás minden ellenőrzőpontjához tartozik egy űrlap, aminek megadott rendszerességű kitöltése a minőségbiztosítási csoport vagy a felelős munkatárs feladata. Általában az adott pontokhoz tartozik egy ellenőrizendő és mérendő érték, aminek monitorozása munkaerő-igényes, és a feladat elhanyagolásával járhat. Ezt csak még több ellenőrzéssel és elemzéssel lehet kiküszöbölni, ami az egész rendszer fenntartását még költségesebbé teszi. Amennyiben a rendszer digitálisan működik, megfelelő időbélyegekkel és a munkavállaló nevével is összeköthetőek a mérések, adatgyűjtők alkalmazásával pedig kizárható az idegenkezűség. Azonban mi történik az egyéb esetekben, amikor nem oldható meg az automatikus monitorozó rendszer stacionárius elhelyezése?

Adatgyűjtés, az IoT tápláléka

A Testo Saveris Food Solutions rendszere ötvözi az adatgyűjtőket az IoT-technológiával, olyan hármas egységet alkotva, amelyben a hardver, a szoftver és a mérőműszerek összedolgoznak egymással. A rendszerbe integrálható adatgyűjtő eszközök akár két csatornán is érzékelik a hőmérsékletet, a rendszerhez Bluetoothon kapcsolódó multifunkciós markolat pedig képes felületi, levegő vagy pedig maghőmérséklet mérésére, vagy akár a sütőolaj minőségének ellenőrzésére is. Az adatok felkerülnek a szolgáltató által üzemeltetett biztonságos felhőszerverre, ahonnan a minőségügyi vezetők interneten elérhetik azokat a világ bármely pontjáról (ami a biztonságot illeti: az adatokhoz csak a megfelelő felhatalmazással rendelkező személyek férhetnek hozzá). A felhőalapú tárolás azt is lehetővé teszi, hogy egy QA-részleg a vállalat minden létesítményében tudja monitorozni a szükséges paramétereket egyetlen felületen. Az adatgyűjtők képesek akár a szoftveres felületen, akár e-mailben, SMS-ben értesíteni a felhasználót, ha egyes értékek átlépik a beállított határértékeket. Egyes helyesbítő tevékenységre szoruló esetekben akár alkalmazható az eszkaláció rendszere, amelyben, ha az adott felelős meghatározott időn belül nem reagál, értesítést kap a felettese.

A digitalizált minőségirányítási kézikönyv integrált műszerekkel csökkentheti a minőségbiztosítási csoport vagy a felelős személyzet leterheltségét az automatizált adatgyűjtők által, a rendszerbe integrált mérőműszerek pedig megakadályozzák a csalás lehetőségét. A rendszer működtetése rendkívül egyszerű és biztonságos, használatával garantálható a minőség.

Cikkünk eredetileg a FoodTechLine 2020 kiadványunkban jelent meg.

Gergely Kristóf András
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés