Megmunkálás

Házi kiállítás csúcstechnológiás megoldásokkal

Március 9–11. között rendezik meg a Chiron Open House kiállítását, ahol számtalan innovatív technológián és alkalmazáson keresztül mutatják be a vállalat legújabb, az eddigieknél nagyobb pontosságot és dinamikát kínáló fejlesztéseit. A látogatók ötven megmunkálóközponton láthatnak élő bemutatókat, emellett pedig a több mint harminc társkiállító révén a teljes folyamatláncot megismerhetik. 

hirdetés

Chiron számos innovatív megoldással készül az idei, Tuttlingenben megrendezésre kerülő Open House kiállításra. A látogatók megismerkedhetnek például az FZ12 FX öttengelyes megmunkálóközponttal, amelyet Heidenhain vezérlővel mutat be a vállalat. Az amúgy is színesnek ígérkező program számos bemutatóval és alkalmazási példával kiegészülve a különböző iparágakban történő felhasználási lehetőségeket mutatja be, köztük a „digitális megmunkálást”. A szerszámgépgyártó szoftveres megoldásai a gép és a megmunkálási folyamatok adatainak lekérdezését végző programoktól és applikációktól kezdve egészen a megmunkálási folyamatok elemzéséhez, monitorozásához és szimulációjához szükséges telephelykezelési és diagnosztikai eszközökig minden területet lefednek.

A bemutatók központjában állnak

Ellenőrző szoftver folyamatoptimalizáláshoz A DataLine szoftveres megoldást a Chiron a megmunkálási folyamatok adatainak begyűjtéséhez, tömörítéséhez és kiértékeléséhez fejlesztette. A szoftver minden eszközön elérhető (PC, okostelefon, tablet), és nagymértékben elősegíti a gyártási folyamatok könnyű optimalizálását.

A rendszerfigyelő és diagnosztizáló eszköz egy sor applikációt foglal magában, amelyek lehetővé teszik a gépre és a megmunkálási folyamatra vonatkozó adatok begyűjtését, így pontos információt kaphatunk a gépekről, a szerszámokról, a munkadarabokról és az alapanyagokról. A felhasználó ezáltal pontos, átfogó képet nyerhet az olyan kulcsfontosságú adatokról, mint a gépek vagy a megmunkálási folyamatok állapota, valamint a szerszámgép termelékenysége. Ennek köszönhetően a megfelelő időben, a megfelelő helyen optimalizálhatja a paramétereket.

A legújabb fejlesztések kerülnek terítékre az Open House rendezvényen (forrás: Chiron)
A legújabb fejlesztések kerülnek terítékre az Open House rendezvényen (forrás: Chiron)

Ezenfelül a felhasználók rendszerüzeneteken keresztül értesülhetnek a meghibásodásokról, amelyekben a hiba oka is fel van tüntetve, így gyorsan és hatékonyan reagálhatnak. A Chiron DataLine a piacon jelenleg fellelhető szerszámgépgyártó vállalatok termékeinek széles skáláján alkalmazható, minden ma elérhető vezérlővel képes kommunikálni.

Szimuláció és virtuális gép- és folyamatszekvenciák A Chiron ProcessLine szoftverrel a vállalat egy olyan kulcsfontosságú eszközt ad a felhasználók kezébe, amellyel a megmunkálóközponton zajló folyamatok egyszerű, gyors és realisztikus szimulációja végezhető. A szoftver automatizált folyamatokon keresztül segíti elő, hogy a programozáshoz szükséges idő akár 90 százalékkal lecsökkenjen.

A ProcessLine egyetlen virtuális folyamatláncba integrálva kínálja a valódi Chiron megmunkálóközpontok dinamikusságát és funkcionalitását. Minden eszközt, beleértve az integrált automatizálási megoldásokat is, folyamatosan megfigyel, ezzel lehetővé téve, hogy a folyamatok hatékonyabbak és gazdaságosabbak legyenek. A ProcessLine-nal a gyártási folyamat előre megtervezhető, tesztelhető és hitelesíthető, hiszen a program pontos szimulációt végez a teljes eljárásról, amelyet később ténylegesen elvégezhetünk a szerszámgépen.

Számos innováció a gépek terén Az eseményen látható ötven élő bemutató során számos újítással találkozhatnak majd az érdeklődők. Látható lesz többek között a teljes mértékben újratervezett 12-es és 18-as széria, az FZ08MT precíziós megmunkálóközpont, valamint a Mill 2000, amelyhez új dinamikai csomagot fejlesztettek.

Scherer–Chiron megmunkálócella először Idén első alkalommal a vállalatcsoport minden tagja képviselteti magát az Open House kiállításon. Ez azt jelenti, hogy a Stama, a Scherer és a CMS újdonságaival is találkozhatunk a Chiron megoldásai mellett.

Személyes konzultációra is lehetőség nyílik
Személyes konzultációra is lehetőség nyílik

Az egyik legaktuálisabb sikertörténet a vállalatcsoporton belül zajló közös projektek közül a Scherer Feinbau és a Chiron közös munkájának gyümölcse, amelyet elsőként az EMO 2015 kiállításon mutattak be. Akik Milánóban ellátogattak a vállalat standjához, egy kimagasló hatékonyságot és magas szintű automatizálási lehetőségeket kínáló, teljes mértékben összekapcsolt rendszert láthattak, amely ikerorsós megoldással teszi lehetővé a hengerfejalkatrészek esztergálását és marását.

Gyakorlati előadások, technológia-központok

Számos gyakorlatorientált előadásra kerül sor a háromnapos rendezvény során, amelyek a különböző iparágakból és felhasználási területekről érkező érdekes alkalmazási lehetőségekkel ismertetik meg a látogatókat.

A szakembereknek a rendezvény teljes ideje alatt lehetőségük lesz vezetett gyárlátogatásokra, személyes beszélgetésekre és a jelenlegi projektekkel kapcsolatos konzultációkra. Emellett a házon belül található egészségügyi és precíziós technológiai központban mérnökök és technikusok várják az érdeklődőket, hogy bepillantást engedjenek a csúcskategóriás termékek fejlesztési és optimalizálási folyamataiba, valamint a gazdaságos gyártási folyamatokba. A kulcsrakész megoldások központja 5000 m2-es területen várja a látogatókat, ahol a Chiron szakemberei átfogó kulcsrakész megoldásokat mutatnak be az előre meghatározott alkatrészek gazdaságos gyártására.

Mindemellett a harminc társkiállító részvételével zajló partnerkiállítás kiváló tájékozódási lehetőséget ad az általuk kínált termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Előadás „Átalakulóban a gyártás” címmel
A kísérőprogramok közül kiemelkedik a Heinz-Jürgen Prokop, a Trumpf ügyvezető igazgatója és a VDW frissen megválasztott elnöke által tartott előadás csütörtökön délután. „Átalakulóban a gyártás” címmel szó esik majd a Trumpf fejlesztéseiről és sikereiről az ipar 4.0 kapcsán. A vállalat 2015-ben stratégiai együttműködésbe kezdett a stuttgarti gyártástechnológiai és automatizálási Fraunhofer-intézettel (IPA), amelynek keretein belül közös ötéves kutatást folytatnak az ipar 4.0-val kapcsolatban.
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés