Elektronika

Bővítette az RS beágyazott számítógépeinek kínálatát

A chiliSOM és liteSOM kártya nyíl forráskódú elven alapul, és ipari alkalmazások számára készült.

hirdetés

Az RS Components (RS) megállapodást kötött a lengyel Grinn céggel, ezzel bővítve a beágyazott számítógépmodulok és az azokhoz kapcsolódó kiegészítő termékek kínálatát. Mostantól az ipari ügyfelek még szélesebb körű beépített rendszerdizájn-lehetőségek közül válogathatnak. Az új chiliSOM és liteSOM kártyák az egyre népszerűbb nyílt forráskódú elven alapulnak, és nagy üzemi hőmérsékletet engednek meg.

chiliSOM kártya (forrás: Grinn)
chiliSOM kártya (forrás: Grinn)
A chiliSOM egy ultra kicsi, rendkívül alacsony energiafogyasztású, csúcstechnológiás modul, amely ARM Cortex-A8 processzoron alapszik. A moduláris kialakításnak köszönhetően könnyedén beágyazható a már meglévő eszközökbe, csatlakozók használata nélkül. A chiliSOM és a chiliboard a legváltozatosabb alkalmazásokhoz használható. Üzemihőmérséklet-tartományuk 0 °C–70 °C vagy –40 °C–85 °C.

A liteSOM ugyancsak kicsi energiafogyasztású, csúcstechnológiás modul, amely ARM Cortex-A7 Core i.MX 6UltraLite processzoron alapszik. Akár 512 MB-os RAM-kapacitást és 2 GB-os eMMC-t kínál. Mindössze 3,3 V-os DC tápellátásra van szükség, és 0 ˚C–70 ˚C vagy –40 ˚C–85 ˚C üzemihőmérséklet-tartományban üzemeltethető. A számos egyéb interfész mellett a kártya egy 8/10/16/24 bites párhuzamos kameraérzékelő-interfészt is tartalmaz.

(forrás: RS Components/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés