Ipari tisztítás

Befektetés a jövőbe

A teljes körű törlőkendő-szolgáltatásáról közismert német vállalat, a Mewa környezettudatos technológiájával évente hétmilliárd liter fűtőolajat takarít meg.

hirdetés

A környezetvédelem és a természeti erőforrások megóvása a Mewánál mindig is prioritást élvezett, immár több mint három évtizede dolgoznak ki és valósítanak meg sikeresen olyan környezetvédelmi eljárásokat, amelyek újra és újra meghatározzák az ágazat trendjeit. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a Mewa a textilmenedzsment-ágazatban 1997-ben elsőként nyerte el a nemzetközileg érvényes ISO 14001-es környezetirányítási tanúsítványt. A stratégia a környezet és a vállalat számára egyaránt kifizetődő: csak a hővisszanyerés révén mintegy hétmillió liter fűtőolajat takarított meg a cég az elmúlt évben.

A vízmegtakarítás mintegy ötven százalékkal növekedett
A vízmegtakarítás mintegy ötven százalékkal növekedett

A Mewa teljes körű szolgáltatása révén már 19 európai országban tevékenykedő ipari és kereskedelmi ügyfele számára biztosítja a legkülönfélébb munkafolyamatok során használt törlőkendőket. A vállalat ügyfeleinek törlőkendőket és olajfelfogó szőnyegeket szállít ki, elhozza a szennyezett textíliákat, és azokat tisztán, szükség esetén javítás vagy pótlás után újra kihelyezi.

Energiaszükséglet kimosott szennyeződésből

Az újrafelhasználás révén is rengeteg értékes nyersanyagot takarítható meg – de vajon környezetbarát tisztítási módszerrel hogyan mosható ki optimálisan az olaj és a gépzsír? A Mewa legmagasabb szintű technológiai szakértelmét támasztja alá az a tény is, hogy a kimosott szennyeződések – elsősorban a törlőkendőkből származó fáradtolaj – termikus felhasználásával fedezni tudják a textíliák mosási és szárítási folyamataihoz szükséges energia nyolcvan százalékát.

Felére csökkenő vízigény

A hagyományos mosási eljárásokkal szemben a Mewa mintegy ötven százalékkal több vizet takarít meg különleges mosási és öblítési újrahasznosító rendszere révén. Az úgynevezett kaszkádtechnikával az utolsó öblítések még használható vizét megszűrik, majd a kinyert vizet további mosási fázisokhoz ismét felhasználják.

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[150406] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés