Alkalmazásfejlesztés

Beágyazott rendszerek olcsó fejlesztése

Az új Raspberry Pi 3 Compute Modul négymagos számítási teljesítményt nyújt az ipari alkalmazásokat létrehozó beágyazottrendszer-fejlesztőknek.

hirdetés

Az RS Components (RS) bejelentette a Raspberry Pi 3 Compute Modult, melynek alapja a Raspberry Pi 3 architektúra. Arra tervezték, hogy elősegítse a beágyazott rendszerek fejlesztését a professzionális mérnökök számára. Az új Raspberry Pi 3 Compute Modul (CM3) csatlakoztatható normál DDR2 SODIMM aljzathoz, és ugyanolyan alap számítási teljesítményt nyújt, mint a Raspberry Pi 3.

A Raspberry Pi 3-hoz hasonlóan a CM3 64 bites Broadcom BCM2837 alkalmazásprocesszort tartalmaz, amely egy akár 1,2 GHz órajelen futó ARM Cortex-A7 négymagos processzor és egy 1 GB-os LPDDR2 RAM köré is épülhet. 4 GB kártyába épített eMMC flash tárolóval, és az eredeti Compute Modul (CM1) lábkiosztásával megegyező lábkiosztással rendelkezik.

Ráadásul az RS az olcsó Raspberry Pi 3 Compute Modul Lite-ot (CM3L) tartalmazó készleteket is kínálja. Ez BCM2837 alkalmazásprocesszort és 1 GB RAM-ot tartalmaz, azonban nincs benne kártyába épített eMMC flash tároló. A fejlesztőknek lehetőségük van eMMC eszköz, illetve SD-memóriakártya-foglalat megadására az alkalmazásspecifikus alaplapon.

Az ipari alkalmazásokba való integrációra tervezték (forrás: RS)
Az ipari alkalmazásokba való integrációra tervezték (forrás: RS)

Elődjeihez hasonlóan a Raspberry Pi 3 Compute Modult is az ipari alkalmazásokba való integrációra tervezték. Jó példa erre az NEC legújabb generációs nagyméretű kijelzői. Ezek beépített aljzattal rendelkeznek az opcionális Raspberry Pi 3 Compute Modul számára, és kialakításuknak köszönhetően olyan jól megvilágított közterületeken használhatók, mint például iskolák, irodák, boltok és vasútállomások.

A Raspberry Pi 3 Compute Modul egy fejlesztőkészlet részeként érhető el a Compute Module IO Board termékkel együtt. Ez az egyszerű, nyílt forráskódú fejlesztőpanel lehetővé teszi a CM1, CM3 vagy CM3L csatlakoztathatóságát a tűcsatlakozókhoz és a flexi csatlakozókhoz, valamint a fejlesztőnek lehetősége van kártyába épített eMMC flash tároló programozására az USB-n keresztül. Prototípusfejlesztő platformként működik, valamint jó kiindulási pont lehet alkalmazásspecifikus alaplapok fejlesztésekor.

„A Compute Modul új verziója jól mutatja a Raspberry Pi Foundation elkötelezettségét az ipar világával szemben, hiszen bár eredetileg oktatási célú eszköznek szánták, azóta messze túlnőtt önmagán. – mondta Rob Maycroft, az RS Raspberry Pi nemzetközi termékmenedzsere. – A beágyazott rendszerek fejlesztői támaszkodhatnak a rendkívül népes Raspberry Pi-közösségre, és a Raspberry Pi 3 továbbfejlesztett számítási képességére építve további új és érdekes alkalmazásokat fejleszthetnek.” 

(forrás: RS Components/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés