Fémipar

Az erő velünk van

Nagy beruházások építési helyszínein megszokott látványt nyújtanak az óriásdaruk, a masszív rakodógépek, a nagy teherbírású konténerek. Ezek gyártóinak igényeire adott választ a Ruukki az Optim 700 QL nemesített szerkezeti acéltermékeinek új fejlesztésével. 

hirdetés

Az építőiparban használt hatalmas gépek gyártói mellett nehéz földmunkagépek, bányászati berendezések, lánctalpas és tengeri daruk, illetve egyéb gép- és acélszerkezetek gyártóinak kínálja a Ruukki nagy szilárdságú acéltermékeit, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások teljes körét. Az említett iparágak vezető cégeinél folyó technológiai fejlesztések szükségessé teszik a stratégiai alapanyag-beszállítók részéről is a folyamatos, a vevői igényekre alapozott megújulást.

A megújulás jegyében

A folyamatos továbbfejlődés szükségességét szem előtt tartva került előtérbe a közkedvelt Optim 700 QL acéltermékek szilárdsági és vastagsági választékának bővítése, ami a nagy igénybevételnek kitett gépek gyártói számára kínál megoldást. A fejlesztésnek köszönhetően a nagy teherbírású gépekhez használt acél a szokásos 40 mm maximum vastagság helyett, mára 6 és 60 mm közötti vastagságban érhető el. A Ruukkitól megszokott kiváló acéltulajdonságok és az állandó magas minőség természetszerű megtartása mellett az Optim 700 QL ezzel még szélesebb mérettartományban nyújt megoldást a nagy teherbírású termékekhez.

Az eddiginél szélesebb mérettartomány nagy teherbírású termékekhez
Az eddiginél szélesebb mérettartomány nagy teherbírású termékekhez

A fémalapanyag-gyártó kiterjedt hálózatának köszönhetően mindez magas színvonalú szolgáltatásokkal is párosul, így szakszerű támogatást és gyors segítséget kaphatnak a megrendelők a termékfejlesztéstől az anyaghasználatig. A Ruukki élen jár az ultranagy szilárdságú szerkezeti acélok gyártásában és fejlesztésében, ezért további előnyt jelent vevői számára, hogy egyetlen szállítónál elérhetővé válik valamennyi szükséges szerkezeti acélvastagság, ami a logisztikát és beszerzést is könnyíti.

Kedvező tulajdonságok – egyszerű feldolgozás

Az Optim acélok feldolgozása egyszerű az alapanyag jó alakíthatóságának, hajlíthatóságának és hegeszthetőségének köszönhetően. A hegesztések maximális biztonságot nyújtanak, ami az ilyen nagy teherbírásra és igénybevételre tervezett gépek esetén a biztonságos működés garantálására elengedhetetlen. A bányászatban használt markolók és szállítóeszközök esetében például külön előnyt jelent, hogy a nagy szilárdságú Optim acélok tökéletesen kombinálhatók a Raex kopásálló acéllemezekkel.

Kiemelkedő termékek évtizedes választéka
A Ruukki 2002 óta az 500–1100 MPa szakítószilárdság-tartományban állít elő Optim acélt. A piacon elérhető legvékonyabb (2,5 mm-es), közvetlenül edzett szerkezeti acél gyártása szintén a Ruukki nevéhez köthető.
(forrás: Ruukki/GyártásTrend)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[138813] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés