Együttműködő robotok

Az ABB felvásárolta a Gomtecet

Az akvizíció célja, hogy az ABB az együttműködő robotok termékszegmensben bővíteni tudja a kínálatát.

hirdetés

A németországi Gomtec GmbH innovatív technológiája, mérnöki és gépgyártási szaktudása megfelelő támogatást jelent az ABB számára, hogy nagyobb hangsúlyt helyezzen az együttműködő robotokra alapozott automatizálásra.  Az ABB 2015 áprilisában, a Hannoveri Vásáron mutatta be YuMi-t, a világon az első, igazi együttműködő, kétkarú robotot.        

A németországi München közelében működő, magántulajdonban álló Gomtec a különböző iparágakban tevékenykedő ügyfeleinek szállít olyan mechatronikai rendszereket, amelyekben a cég mechanikai, elektromos, telekommunikációs, vezérlési és automatizálási megoldásokat ötvöz. A cégnek 25 alkalmazottja van. A cég technológiai platformja olyan, konstrukciójuknál fogva biztonságos („safe-by-design”), együttműködő robotok kifejlesztésében segíti az ABB-t, amelyek „rácsokon” (azaz robotcellákon) vagy védőkerítéseken kívül is üzemeltethetők, kiszélesítve ezzel a robotok új alkalmazásokba telepítésének lehetőségét.

A Gomtec felvásárlása újabb lépés az ABB Next Level stratégiájának a megvalósításában, amelynek célja, hogy a cégcsoport felgyorsítsa a fenntartható értékteremtést. A stratégia a következő három prioritási területre épül: a nyereséges növekedés, az üzleti folyamatok következetes végrehajtása és az üzletszempontú együttműködés. A cégcsoport a súlypontjának a gyors növekedési ütemű célpiacok felé történő áthelyezésével, a versenyképesség javításával és az üzleti modellekben rejlő kockázat csökkentésével nyereséges növekedés elérésére törekszik.  

A Gomtec felvásárlása kiegészíti az ABB-nek az ember és robot közti együttműködést támogató, automatizálási technológiákat átfogó portfólióját. Ebbe a portfólióba tartozik YuMi is, amely a világon az első valóban együttműködő, kétkarú ipari robot, amit a cég az alkatrész-összeszerelés automatizálásának kiterjesztésére fejlesztett ki.    

(forrás: ABB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés