A környezet és a dolgozók védelmében

Alkatrésztisztítás biológiai módszerrel

A Bio-Circle alkatrészmosó asztalokkal az ipari üzemekben a kiszerelt gépalkatrészek hatékonyan és a környezet megóvásával tisztíthatók meg az olajos, zsíros szennyeződésektől.

hirdetés

Számos olyan ágazat van, ahol az üzleti siker legfontosabb eleme az üzemek működésének zavartalansága. Ez azt jelenti, hogy minden gépleállás súlyos, pénzben kifejezhető veszteséget jelent. Ezért a hatékonyságot a gépek és berendezések folyamatos karbantartásával, tisztításával és az alkatrészek cseréjével biztosítják. De hogyan lehet ezt a folyamatot úgy menedzselni, hogy közben se a környezet, se pedig a dolgozók egészsége ne szenvedjen károsodást? A MEWA megoldást talált erre a problémára: Bio-Circle alkatrészmosó asztalai teljes körű szolgáltatással együtt bérelhetők.

Nem keletkeznek káros anyagok

A műhelyekben és az ipari üzemekben a gépek folyamatos működéséhez a súrlódást csökkentő kenőanyagokra van szükség. Bizonyos idő elteltével azonban az olajok és a gépzsírok konzisztenciája megváltozik. Port és apró forgácsrészecskéket vesznek fel, és sokat veszítenek súrlódáscsökkentő képességükből. Ilyenkor egyes alkatrészeket ki kell szerelni, és visszaszerelésük előtt meg kell tisztítani. A kisüzemekben és az ipari termelésben ehhez főleg hideg zsíroldókat használnak. Ám ezek nagyrészt xylolt, toluolt, triklór-etánt és más veszélyes anyagokat tartalmaznak, amelyek egyaránt károsak az egészségre és a környezetre.

A Bio-Circle-ben használt folyadék szerves úton bontja le az olajokat és a zsírokat (forrás: MEWA)
A Bio-Circle-ben használt folyadék szerves úton bontja le az olajokat és a zsírokat (forrás: MEWA)

Szerencsére van jó hír is: a MEWA Bio-Circle mosóasztalok alkalmazásával az üzemek és a műhelyek egyszer és mindenkorra megszabadulhatnak a problémáktól. A Bio-Circle-ben ugyanis egy olyan folyadékot használnak, amely szerves úton bontja le az olajokat és a zsírokat. Ezáltal nem kell káros anyagokat belélegezni, és a folyadékban található aprócska mikroorganizmusok hatalmas munkát végeznek el: eltüntetik a szennyeződéseket és a kenőanyagokat. Ráadásul a tisztító hatás is sokkal tovább fennáll, mint a szokásos hidegtisztítóknál.

Mindenre kiterjedő szolgáltatással

A mosóasztalokat teljes körű szolgáltatás keretében lehet igénybe venni. Így az üzemvezetőknek egyáltalán nem kell a tisztítóasztalok karbantartásával foglalkozniuk. Azokat a fejlesztő szakemberei kiszállítják és üzembe helyezik, az üzemegység kijelölt dolgozóit megtanítják a használatukra. Legyen szó akár rendszeres szűrőcseréről, karbantartásról vagy a folyadékfeltöltésről – mindezt a MEWA végzi el.

A tisztítóberendezések két méretben léteznek. A beépített görgőin könnyen mozgatható Bio-Circle Minit kisebb gépegységek és alkatrészek tisztítására lehet felhasználni 90 kilogramm súlyhatárig. A Bio-Circle Maxi – amelyet kérés esetén ugyancsak fel lehet szerelni görgőkkel – 220 kilogrammos súlyhatárig használható akár nagyobb berendezésrészek tisztítására is.

(forrás: MEWA/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés