Gépelemek

Akár 70%-os megtakarítás új szerszámgépkábelekkel

A négy, energialáncokban való mozgásra kifejlesztett szervokábel-sorozattal egyszerűen csökkenthetők a gyártási és a folyamatköltségek anélkül, hogy az a minőség rovására menne.

hirdetés

A szerszámgépágazatban kiemelkedően fontos, hogy a gépek folyamatosan rendelkezésre álljanak, ez a fenntartható világpiaci versenyképesség alapja. Az Igus 1244-féle méterben rendelhető kábelfajtájával és 4000-féle készre szerelt kábelével, amelyek 24 gyártói szabványnak felelnek meg, nemcsak költséghatékonyságot, hanem folyamatos gépbiztonságot is nyújt felhasználóinak. Az AMB 2016 fémipari szakkiállításon a gyártó bemutatta látogatóinak az új, szerszámgépekhez használható, bővített Chainflex szervokábel-kínálatát. A hajlítási sugárra, az elmozdulási úthosszra vagy a sebességre vonatkozó követelményeknek megfelelően az ügyfelek négy különböző szerszámgépipari szervokábel-termékcsaládból választhatják ki a leginkább költségkímélő és az alkalmazásukhoz garantáltan megfelelő kábeleket.

Szervokábelek különféle feladatokhoz

A kábelátmérő csupán 7,5-szeresét kitevő legkisebb hajlítási sugárnak köszönhetően a CF27.D sorozat Chainflex kábelei különösen alkalmasak arra, hogy szűk beépítési terekben és fokozottan dinamikus alkalmazásokban, például portálrendszerekben használják őket. A szervokábelek az optimalizált csavarási hosszal kivitelezett kötegsodratot ötvözik az arra extrudált TPE belső köpennyel, amely stabilizálja az ereket, és tartós mozgás közben biztonságosan vezeti az árnyékolófonatot. A CF27.D sorozat rendkívül kopásálló, halogénmentes, tűzálló PUR külső köpennyel tervezték, és 28 különféle változatban kapható.

Új chainflex CF897 kábel iguPUR külső köpennyel, hő- és olajálló kivitelben (forrás: Igus)
Új chainflex CF897 kábel iguPUR külső köpennyel, hő- és olajálló kivitelben (forrás: Igus)

A szerszámgépben végzett közvetlen mozgásokhoz az Igus CF270.UL.D jelű sorozatát ajánlotta a vásáron. A sorozat a optimalizált, hajlításálló teljes árnyékolást halogénmentes, rendkívül kopásálló PUR külső köpennyel ötvözi. A sorozat a 35-féle raktárról szállítható kábelfajtával az alacsony költségek mellett nagyfokú teljesítményt nyújt. A CF280.UL.H termékcsaládnak köszönhetően a szerszámgépekhez használt Chainflex-kínálat szervohibrid kábelekkel is kiegészül. Emellett az vállalat a szerszámgép perifériájában megtett rövid elmozdulási utakhoz is kínál kábeleket, mégpedig a CF897 termékcsaláddal. Hasonló kábelekkel összevetve a Chainflex sorozattal akár 70 százalékos megtakarítás érhető el, az optimalizált kötegsodrat-szerkezetet és a hajlításálló fonatot az Igus saját iguPUR külső köpenyanyaga veszi körül, amelyet kifejezetten E-chain energialáncok olajipari felhasználására fejlesztett ki.

Önállóan vagy komplett rendszerként

Valamennyi Chainflex kábel intenzív teszten megy keresztül az Igus 2750 m²-es, az iparágban legnagyobbnak számító tesztlaborjában, ezáltal élettartamuk garantáltan hosszú és online kiszámítható. A többi Chainflex kábelhez hasonlóan a cég az új típusokat is járulékos vágási költség nélkül szabja pontosan a kívánt méretre. A kábelek ezenkívül készre szerelt Readycable hajtókábelként vagy a hozzáillő E-chain energialánccal együtt komplett Readychain rendszerként is rendelhetők, akár egy darabos mennyiségben. Így a felhasználó olyan 36 hónapos garanciával biztosított optimális és egyedi megoldásra lel, amely az aktuális mozgásra szabott.

(forrás: Igus/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés