Fémipar

Acélcsarnok finomhangolva

Autótulajdonosként természetes, hogy megbízható szerelőt választunk. Egy székesfehérvári autószerelő műhely tulajdonosa hasonlóan döntött, amikor saját vállalkozása fejlesztéséhez keresett beszállítót.

hirdetés

A D-Motion Szerviz Kft. tulajdonosa 2016-ban saját finanszírozású telephelyfejlesztés mellett döntött. Megbízható partner után kutatva megvizsgálta a sokszínű és igen összetett piaci kínálatot, felmérte a csarnoképítő hazai cégeket, ajánlatokat kért, aminél megkereste a Frisomat Kft.-t is. Nem volt könnyű az egyedi és a már megtervezett és beárazott standard csarnokokat összehasonlítani. Végül a minőség és a megfelelő ár azonos súllyal szerepelt a döntési folyamatban. „Azért választottam a Frisomatot, mert a ezeket a csarnokokat építi már 25 éve. Szakemberei nap mint nap ezzel a rendszerrel dolgoznak, gyorsan összerakják az építményt. Összességében igazolták választásom helyességét, mert megoldották a menet közben felmerülő problémákat is” – magyarázta Jenei Zoltán tulajdonos.

Látványos előtető, precíz szegések

A 383 m2 alapterületű csarnok elemei az acéloszlopoktól a tetőszerkezetig horganyzott HSS acélból készültek. A javítóműhely oldalfalaira negyven ablak került a megfelelő fényviszonyok elérésére, míg a gépjárművek nap közbeni mozgatása érdekében nagy ipari kaput helyeztek el az épületre. Az autószerelő műhelynél fontos szempont a téli–nyári komfortos munkavégzés, ezért a csarnokra a legmagasabb minőségű, PVDF-bevonatú burkolatot szerelték. A felület kiemelten UV-álló, ezért színtartó, és a kiváló hőszigetelési értékkel rendelkező panelekre a gyártó 15 év garanciát vállal. Az épületet a bejárat fölé tervezett vörös díszburkolat teszi igazán egyedivé, amelyhez a pengefal és az előtető egyedi elemként került legyártásra, és nemcsak látványos, de praktikus eleme is az acélcsarnok bejáratának. Az összeszerelést végző Frisomat Kft. munkájának alaposságát bizonyítja, hogy a szegőelemek méretben is egyformák, és a szegés rejtett csavarozással készült, amely távolról akár ragasztásnak is tűnhet.

Egyedi portálelemekkel valósult meg (forrás: Frisomat)
Egyedi portálelemekkel valósult meg (forrás: Frisomat)

A megrendelő a Frisomat rugalmasságát, a felmerült problémák gyors megoldását, az alapos kivitelezést emelte ki, mert a minőségi munkát végző szerelők önállóan és gyorsan végzeték az acélcsarnok összeállítását.

Másfél hónap alatt állt

Egy éve kezdődött a tervezés, amelynek során az acélcsarnokokat kínáló cég szakemberei a megbízó saját tervezőjével együttműködve igazították a Frisomat csarnoka nyújtotta adottságokat a megbízó igényeihez. A gyártó mindvégig hatékonyan és rugalmasan támogatta a beruházás megvalósulását, akár a felmerült egyedi igényeknek megfelelő elemek legyártásával, akár tervezői segítségnyújtással. A Frisomat a hőszigetelt acélcsarnok összeállítását és készre szerelését két részletben, másfél hónap alatt oldotta meg. 2017 elejére már csak a padlózat befejezése és a festési munkálatok maradtak a tavaszi birtokbavétel előtt.

A Frisomat belga cégcsoport acélcsarnok-kínálatában számos választási lehetőség, kiegészítő elem létezik. A széles körű felhasználhatóság érdekében még a standardizált csarnok esetében is lehetőség van arra, hogy az acélcsarnokot a megrendelő igényeihez formálják.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés