A világ legprecízebb robotja a KUKA-tól

A KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. világ leggyorsabb és legprecízebb robotjával, a KR Agilussal, valamint a világ egyik legnagyobb teherbírású ipari robotjával, a Titannal mutatkozik be az idei Mach-Tech ipari szakkiállításon.

hirdetés

A KR Agilus
A KR Agilus
A májusban megrendezésre kerülő Mach-Tech ipari szakkiállításon a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. jóvoltából a látogatók találkozhatnak többek között a világ egyik legprecízebb és leggyorsabb robotjával, a KR Agilussal, valamint a világ egyik legnagyobb teherbírású ipari robotját is megtekinthetik, amely a Titan nevet kapta. 

A KUKA – amelynek neve az alapítók kezdőbetűiből alakult: Keller Und Knappich Augsburg – 1898-ban Keller & Knappich G.m.b.H. Maschinenfabrik Augsburg néven jött létre, és a kezdetekben acetilén előállításával foglalkozott, amellyel a lakások világítását és a közvilágítást oldották meg. Nem sokkal később, már az 1920-as évek legelején létrejött az együttműködés a Mercedes-Benzzel: a KUKA fejlesztette ki a forgódobos szeméttömörítőt a Mercedes szemetes autóira. A márkajelzéssel ellátott autók a második világháborút követően megjelentek Magyarország utcáin is, innen ered a kuka szó hétköznapi használata. Ezen autók automatizálását követően egyenes volt az út a robotok fejlesztéséhez.

A KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, az ipari robotok gyártásában vezető vállalatként.  

KR Agilus vs. Timo Boll:

További információk: 
KUKA Robotics Hungária Ipari Kft., A pavilon 304A, www.kuka-robotics.com/hungary/hu
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés