Automatizálás

A világ legkisebb higiénikus ultrahangos érzékelője

18 mm-es átmérőjével és 55 mm hosszúsággal az UMB800 a világ legkisebb rozsdamentes acélból készült ultrahangos érzékelője. 

hirdetés

A Pepperl+Fuchs UMB800 teljes egészében FDA-kompatibilis anyagokból készült szenzor, amelynek nagy érzékelési távolsága és rendkívül kompakt kialakítása a higiéniai alkalmazások új automatizálási lehetőségei felé nyitja meg az utat. A teljes egészében V4A rozsdamentes acélházzal készült UMB800 széria ideális a higiéniai alkalmazások számára. A hát felületi érdessége kisebb mint 0,8 µm, ami minimalizálja a mikrobiális szennyeződés kockázatát. A külső réteg hermetikusan zárt és hézagmentes. A szenzor képes ellenállni a gőzborotvával vagy agresszív tisztítószerekkel történő kezelés okozta behatásoknak is. Az Ecolab minősítésű érzékelő IP68/IP69K védettségi besorolással rendelkezik. Meglévő rendszerekbe történő beépítés esetén a tisztítási folyamatokat nem kell megváltoztatni.

18 mm-es átmérőjével és 55 mm hosszúsággal az UMB800 a világ legkisebb rozsdamentes acélból készült ultrahangos érzékelője. A kompakt kialakítás nem csökkenti a teljesítményt: rendkívül széles mérési tartomány, mindössze 700 mm holtsáv, illetve 800 mm érzékelési tartomány.

Teljes egészében V4A rozsdamentes acélházzal készül (forrás: Pepperl+Fuchs)
Teljes egészében V4A rozsdamentes acélházzal készül (forrás: Pepperl+Fuchs)

Az érzékelő megfelel Európai Higiénikus Géptervezési és Kialakítási Szervezet (EHEDG) iránymutatásainak is. Minden felhasznált anyag FDA-kompatibilis. A tanúsítás a speciálisan kifejlesztett higiéniai szerelőkeretre is kiterjed. Az összeállításhoz nincs szükség szerszámokra. A szenzor jelentős hőmérséklet-ingadozások mellett és akár 85 °C állandó üzemi hőmérsékleten is működőképes marad.

Az UMB800 széria elsősorban higiéniai alkalmazások (élelmiszer- és gyógyszeripar) számára ajánlott. Kiváló képességei leginkább a zord körülmények, például vegyipari vagy gumiipari felhasználás során mutatkoznak meg, de ugyanez igaz az olyan alkalmazásokban is, ahol agresszív tisztítási folyamatokat használnak. A jellemző felhasználási körök közé tartozik az élelmiszerek hőkezeléssel kialakított tálcákba történő csomagolása, a fogadó tartályok töltési szintjének mérése, a gumiabroncsok gyártása, a galvanizáló és festési folyamatok, illetve az alkatrészek savas fürdőbe történő merítésének felügyelete.

(forrás: Mepax/Pepperl+Fuchs)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés