hirdetés

Egészségvédelem

A védőruha életet menthet

A munkahelyi balesetek megelőzésének fontos előfeltétele a megfelelő védőöltözet viselete. 

 

hirdetés

A munkahelyeken sokféle veszélynek vannak kitéve a dolgozók: savak, hő, lángok és szikrák, elektromos feszültség, statikus feltöltődés és mechanikai terhelés érheti őket. De a szűk határidők vagy a munkahelyi félelmek okozta pszichikai stressz is egyre inkább kockázati tényezőnek számít. A veszélyeket ki kell küszöbölni, ezért jogszabályok és törvényi előírások születtek, amelyek célja, hogy védjék a dolgozók egészségét. Az Európai Unió egyik vezető bértextília-szolgáltatója, a német MEWA ezen a területen is megoldásokat kínál ügyfeleinek. Magyarországon elsősorban a teljes körű szolgáltatás keretében nyújtott törlőkendőiről ismerik a céget. Ezeket a MEWA biztonsági konténereiben (SaCon) tárolják a felhasználóknál, amelyek megfelelnek a tűzvédelmi és más biztonsági előírásoknak, így közvetlenül az üzemcsarnokokban is elhelyezhetők. Azaz a törlőkendőkkel kapcsolatos szolgáltatásoknak jelentős munkavédelmi vonzata is van.

A munkavédelmi kesztyűre szinte minden ágazatban szükség van a biztonsághoz (forrás: MEWA)
A munkavédelmi kesztyűre szinte minden ágazatban szükség van a biztonsághoz (forrás: MEWA)

A munkahelyi balesetek megelőzésének fontos előfeltétele a megfelelő védőöltözet viselete. Nagyon lényeges, hogy a védőruha megfeleljen az adott munkahely specifikus veszélyeinek, a munkavállalókat informálják a védőruházatról, és azt helyesen viseljék. A MEWA szolgáltatáspalettájához Magyarországon évek óta hozzátartozik a MEWA World Wide Work nevű katalógus is. Az ebben található cikkek – a biztonsági lábbeliktől a munkavédelmi kesztyűkön át a zord időjárás ellen védelmet nyújtó dzsekikig és napsütés ellen óvó ruházatig – megrendelhetők a vállalatnál.

A biztonság világnapja
Emberek milliói teszik kockára munka közben az egészségüket világszerte. Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének (ILO) becslése szerint naponta hatezer ember hal meg a munkájával összefüggő balesetekben vagy betegségekben. Hogy felhívja erre a tényre a figyelmet, az ILO életre hívta a munkahelyi biztonság és egészség világnapját, amelyre április 28-án immár tizenötödik alkalommal került sor.
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés