Ipari robotok

A sebesség robotbajnokai

A KR Agilus sorozattal olyan kisrobotok családját alkották meg, amelyek a legkisebb helyen, tetszőleges környezetben betölthetik sokoldalú funkciójukat.

hirdetés

A KUKA robotcsaládjának kompakt tagjai gyorsaságukkal, rövid ciklusidejükkel, valamint kiemelkedő pontosságukkal és biztonságukkal tűnnek ki. Az úgynevezett allrounder gépek közé tartoznak, hiszen szinte bármilyen mozgatás, pick and place feladat megoldásában megállják a helyüket. Gyorsaságuk és pontosságuk egyedülálló a hasonló teherbírású robotok kategóriájában. Az alapmodell a KR 6 R900sixx, amely 51 kg saját tömege mellett 6 kg teherbírású, maximális hatótávolsága pedig 901 mm. Rugalmasságához hozzájárul, hogy nemcsak padlóra, hanem burkolatra vagy falra is felszerelhető. A KR Agilus sorozatot elsősorban általános ipari automatizálási feladatokhoz szánják, ahol elegendő a kisebb teherbírás, ilyen például a csomagolás vagy az elektronikai ipar. Az egyes modellek teherbírása 6 és 10 kg között van, munkaterük kiterjedése pedig 600 mm-től 1000 mm-ig változik. A sorozatba tartozó speciális kivitelű kisrobotok különleges alkalmazási feltételeknek is megfelelnek, így a standard változaton felül vízálló, tisztateres, illetve élelmiszeripari, higiénikus alkalmazásra szánt változatok is léteznek.

Egyedi követelményeket támasztó feladatokhoz

A nedves környezet sem akadály (forrás: KUKA)
A nedves környezet sem akadály (forrás: KUKA)
Tökéletes védelem vízzel szemben Új vízálló kivitelének köszönhetően a KR Agilus WP- (Waterproof) változat mostoha, nedves, illetve külső gyártási körülményekkel is megbirkózik. A hattengelyű robot műanyag alkotóelemeit nemesacél burkolatokkal helyettesítették, ez, valamint időálló felületkezelése és belső terének megerősített tömítése lehetővé teszi például szerszámgépekben való alkalmazását, amely környezet a nagy igénybevétel, a hűtő-kenő anyagok jelenléte, az erős víz- vagy olajsugár miatt korábban kívül esett a precíziós robotok alkalmazási körén. A KUKA kisrobot vízálló változata eleget tesz az IP67 védelmi osztály szigorú követelményeinek.

Tisztaterekre optimalizálva A KR Agilus CR (Cleanroom) rendelkezik a kis méretű robotok családjának összes bevált jellemzőjével. Kimondottan a tisztaterek követelményeihez optimalizálták, használható automatizálási célokra az elektronikai és a műanyagiparban, valamint a gyógyszeripari és orvostechnológiai ágazatban. Belső, zárt vezetéseinek, kábeleinek és a beépített hajtástechnikának köszönhetően kitűnő választás a gyártásautomatizáláshoz. Szerkezeti elemei porszórt alumíniumöntvények; az összes csavar, szerelvény és csőkarima rozsdamentes acélból készül. A különleges többrétegű festés és felületkezelés ellenáll az agresszív tisztításnak, és gyakorlatilag semmilyen részecskét sem bocsát ki a tisztatérbe. Emellett optimalizált illesztések és tömítések gátolják a kopást. A tervezési alapelveknek köszönhetően a termék megszerezte az ISO 14644-1 szerinti 2-es osztályú minősítést.

Higiéniai és élelmiszeripari kompatibilitás A KR Agilus HM (Hygienic Machine) az élelmiszeripar és a gyógyszergyártás követelményeinek tesz eleget. A kompatibilis kenőanyagoknak köszönhetően közvetlenül is érintkezhet élelmiszerrel vagy gyógyszerrel. Korrózióálló felületek és rozsdamentes acél elemek teszik egyszerűen tisztíthatóvá. A villamos csatlakozófelületet is úgy helyezték el a hattengelyű kisrobot alsó részében, hogy ne gátolja a nagynyomású vízzel való tisztítást. A HM-kivitel 0 és +40 °C között alkalmazható, ami megfelel az élelmiszerek és a gyógyszerek gyártása közben gyakran igényelt alacsony hőmérsékletnek is.

(forrás: KUKA Robotics/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés