Fémmegmunkálás

A legújabb acélmarási minőség tárcsamarókhoz is

A forgácsolószerszámok és szerszámrendszerek specialistája, a Sandvik Coromant elérhetővé tette a GC1130 nagy teljesítményű acélmarási minőségét a CoroMill QD és a CoroMill 331 tárcsamaró szerszámokkal történő használathoz. A legújabb Zertivo minőségű GC1130 nagy fémeltávolítási sebességgel dolgozik, és akár nedves vagy száraz megmunkálási körülmények között is megbízható teljesítményt nyújt.

hirdetés

A CoroMill 390, CoroMill 490 és CoroMill 495 sarok- és élletörő marószerszámokkal már korábban is használható minőség alkalmazási lehetőségeinek jelenlegi kibővítésén keresztül egy szélesebb felhasználói réteg számára is elérhetővé válnak a Zertivo technológia által nyújtott előnyök.

A műhelyek mostantól a CoroMill QD szerszámmal is használhatják a GC1130 minőséget mély és keskeny horonymaráshoz külső és belső esztergálási, nagyolási és simítási műveletek során. További marási műveletek megoldására a CoroMill 331 többcélú palást- és horonymaró szerszámmal is használható a GC1130. Ez a sokoldalú szerszám horonymaráshoz, kétoldalas maráshoz, sarokmaráshoz, homlokmaráshoz, visszaoldalazáshoz, csoportmaráshoz és körkörös süllyesztőmaráshoz is használható.

A Sandvik Coromant magas minőségű acélmarásra tervezett GC1130 minőségben elérhető CoroMill 331 tárcsamaró lapkákkal bővítette ki választékát (forrás: Sandvik Coromant)
A Sandvik Coromant magas minőségű acélmarásra tervezett GC1130 minőségben elérhető CoroMill 331 tárcsamaró lapkákkal bővítette ki választékát (forrás: Sandvik Coromant)

Összességében tehát a GC1130 hét további termékcsaláddal együtt alkalmazható. A CoroMill QD és CoroMill 331 szerszámok mellett a lapkaminőség elérhető a CoroMill 790 és T-Max hosszú élű (sarokmarás), CoroMill Century (homlokmarás), CoroMill 170 és CoroMill 176 (fogmarás) szerszámokkal történő használathoz is.

„A bevonatleválás, a hirtelen csorbulás és a hősokkberepedések gyakori problémák az ISO P alkalmazási területeken végzett marás során, különösen a kedvezőtlen szerszámútvonalak és mély üregek, illetve hűtőfolyadék használata esetén – mondja Björn Ericsson projektmanager. – Azért fejlesztettük ki a GC1130 minőséget, hogy segítsünk a műhelyeknek a csökkentett lapkaéltartamból és az instabil gyártási folyamatból adódó következmények leküzdésében.” 

A Zertivo technológia – amely a lapkaminőséget növelő PVD gyártástechnológiára épül – felhasználásával gyártott GC1130 garantálja a kiváló élbiztonságot és kevesebb csorbulást eredményez. Továbbá a magas krómtartalomnak és a finomszemcsés hordozónak köszönhetően a lapkák nagy mértékben ellenállók a hő okozta repedezésekkel szemben, garantálva a hosszú és megbízható éltartamot.

(forrás: Sandvik Coromant/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés