hirdetés

Ipari robotok

A legnagyobb terhelhetőségű, többfunkciós robot

Az ABB 3,5 méter karkinyúlású IRB 8700 robotja akár 1000 kg hasznos teher mozgatására is képes, miközben 25 százalékkal gyorsabb a versenytársainál.

hirdetés

„Az IRB 8700-as robot tervezésekor a karkinyúlás, a hasznos terhelhetőség és a teljesítmény voltak a legfontosabb szempontok – mondta Ola Svanström nagy ipari robotok fejlesztésével foglalkozó termékmenedzser. – Az ABB nagy tehetetlenséginyomaték-szinteken is kiemelkedően jó mozgásvezérlést biztosító technológiájának köszönhetően ez az eddigi legnagyobb terhelhetőségű robotunk, amely a nehéz és széles alkatrészek optimális manipulálásának függvényében automatikusan szabályozza a sebességét.  A kis helyigénnyel, optimalizált ellensúllyal, paralelogramma-mechanizmussal, merev tengellyel és kevesebb számú hajtómotorral ellátott IRB 8700-as robot a nyomatékértékét alacsony, míg a sebességet magas szinten tartja.”      

Az ABB eddigi legnagyobb robotjának számító IRB 8700-as modell teljes körű funkcionalitást kínál, illetve az ABB termékkínálatához kapcsolódó szélesebb körű szakmai tapasztalatokat is felhasználja. A robot tengelyenként csak egy motorral és egy hajtóművel rendelkezik, szemben az ebbe a méretosztályba tartozó többi robottal, amelyeknél két motort és/vagy két hajtóművet alkalmaznak. A konstrukció további előnye, hogy nem szükségesek gázrugók. Az egyensúlyban tartást csak a megbízható ellensúly és a mechanikai rugók biztosítják. Ezeknek a konstrukciós megoldásoknak köszönhetően az IRB 8700 kevesebb részelemből áll, üzemét pedig rövidebb ciklusidő és nagyobb pontosság jellemzi. Az IRB 8700 két konfigurációban áll rendelkezésre. Az egyik konfiguráció esetén a robot karkinyúlása 4,2 méter, a terhelhetősége 550 kg (csuklóval lefelé 620 kg, LeanID-val 475 kg). A másik konfiguráció esetében a karkinyúlás 3,5 méter, míg a hasznos teher 800 kg (csukóval lefelé 1000 kg, míg LeanID-vel 630 kg). Mindkét konfigurációt nagyon magasnak számító 725 kgm2 tehetetlenségi nyomatékérték jellemez. (A LeanID olyan új, integrált kábelezési megoldás, amelynek célja, hogy a kábelköteg, az úgynevezett „dresspack" külső hatásoknak leginkább kitett részeinek robotba történő integrálásával egyensúlyt teremtsen a költségek és az élettartam között.)

Az ABB Robotika minden terméke számára az ABB Robotika globális értékesítési és szolgáltatási szervezete 53 országban, több mint 100 helyen biztosít teljes körű támogatást.

(forrás: ABB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés