3D-s nyomtatás

Csokoládét printelnek Hershey-ben

A CocoJet nevű printert májusban tervezik tartósan üzembe helyezni az amerikai csokoládéóriás philadelphiai élményparkjában.

hirdetés

Amennyiben háromdimenziós nyomtatási technikával szeretnénk magunknak némi csokoládét előállítani egyelőre el kell majd utaznunk az Egyesült Államok Hershey nevű városkájába. A világ egyik legnagyobb édességgyártója, a The Hershey Company ez utóbbi philadelphiai településen működteti Chocolate World nevű élményparkját, ahol nemsokára (májusban) huzamos állományba helyezi Cocojetre keresztelt 3D-s csokoládényomtatóját.

Cocojet (Fotó: The Hershey's Company/Business Wire)

A gép igazi vonzerejét az adja majd, hogy a látogatók a saját maguk által ihletett formákba kényszeríthetik a (érzékszervi szakértők által ellenőrzött) megszokott ízű és textúrájú Hershey’s csokoládét. Az édességet a berendezés egyébként speciális, fém szórófejekkel ellátott patronokon keresztül préselve állítja elő, és bár a technológia a hetvenes évek mátrixnyomtatóira egyelőre meglehetősen emlékeztet, a fejlődés nem áll meg:

„A mi hozzáállásunk az ,indulj el és tanulj’, nem pedig a ,tanulj, hogy elindulhass’” – fogalmazott Jeff Mundt, aki senior műszaki marketing menedzser a Hershey’s innovációs központjában. – „Először megmutatjuk termékünket az embereknek, és megnézzük, hogyan reagálnak rá. Ezután változtatunk rajta, és visszajövünk a következő verzióval.”

(forrás: Advertising Age)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés