CAE

A felhők közé tart az Eplan Cogineer

Az Eplan Cogineer mára az Eplan Patform szerves részévé vált. A kapcsolási rajzok és a fluidtechnikai konstrukciók könnyű és gyors létrehozását segítő szoftver extra lendületet ad az automatizálásnak. A Microsoft Azure-alapú Eplan Cogineer ezentúl felhőalapú mérnöki megoldásként is használható. 

hirdetés

Az Eplan Cogineer minden tekintetben innovációnak számít az automatizálásban. A kapcsolási rajzok és a fluidtechnikai konstrukciók automatikus létrehozását lehetővé tevő Eplan szoftver most a felhők közé költözött. A tavaly novemberi nürnbergi SPS IPC Drives automatizálási kiállításon még a piaci bevezetés előtt bemutatkozott az Eplan Cogineer felhőalapú verziója is. A Microsoft Azure-ral együttműködve a gyártó ideális szoftvermegoldást talált a biztonságos, globális adateléréstől az átfogó IT-infrastruktúra egyszerű létrehozásáig. A Microsoft Azure lehetővé teszi az adatok mentését, archiválását és frissítését anélkül, hogy a felhasználók részéről bármilyen szakirányú ismeretet feltételezne.

Egyszerű használat előfizetéses konstrukcióban

Az Eplan Cogineer egyszerű működésének titka a vonalvezető: a meglévő makrók segítségével minden Eplan-felhasználó azonnal nekikezdhet a munkának, létrehozhat szabálykészleteket és konfigurátorokat programozási ismeretek nélkül is.

Új fejlesztési koncepciót képvisel a Project Builder felület (forrás: Eplan)
Új fejlesztési koncepciót képvisel a Project Builder felület (forrás: Eplan)

Az Eplan által alkalmazott értékesítési koncepció is újszerűnek számít, hiszen az előfizetéses alapon történő szoftverlicencelés nem általánosan elterjedt az iparban. Az előfizetéses konstrukcióval az Eplan Cogineer felhasználói az egyszerű kezelhetőség mellett a befektetési kockázatoktól is mentesülnek. A licencek dinamikusan vagy ideiglenesen kiegészíthetők a cég megrendelésállományától függően.

Új típusú felhasználói felület

Az Eplan Cogineer két funkcionális területre, a Designer és a Project Builder felületre osztható. Az utóbbi egy konfigurációs változók alapján létrehozott felhasználói felület, és a technológia most először mutatkozott be az elektrotechnika terén. A közelmúlt kísérleti fázisában részt vevő felhasználók pozitív megerősítést adtak a fejlesztési koncepcióra. A nagy-britanniai Bridlingtonban található AB Graphic International Inc. is tesztelte az Eplan Cogineert, miközben több licencet is használ cégen belül. Ken Lomas, az AB Graphic International vezérlési rendszerekkel foglalkozó mérnöke szerint „több gépen is használtuk az Eplan Cogineert. Miközben egy kolléga a korábbi munkamódszert követte, a megszokott hat órával szemben én 5-10 perc alatt elkészítettem egy rajzot az Eplan Cogineerrel. A szoftver másik azonnal látható előnye, hogy segít a potenciális hibák elkerülésében is”.

A felhőalapú Eplan Cogineer egyik funkcionális területe a Designer
A felhőalapú Eplan Cogineer egyik funkcionális területe a Designer

A vezető intralogisztikai cégként számon tartott Jungheinrich szintén az új szoftverre támaszkodik. Michael Reising, az offenbachi Jungheinrich Projektlösungen elektrotechnikai fejlesztési vezetője elmondta, hogy „a tesztfázis során rendkívül pozitív tapasztalatokat gyűjtöttünk az Eplan Cogineer szoftverről. Munkatársaimmal azonnal meg tudtuk kezdeni vele a munkát, az Eplan tanácsadói pedig gyakorlati ötletekkel és trükkökkel támogattak minket. Nyilvánvalóvá vált, hogy az Eplan Cogineer nagyon hasznos eszköz a konfiguráció terén, ezért Offenbachban a szoftver állandó használatára rendezkedtünk be, és néhány nap alatt el is végeztük a bevezetését”.

Adatok a felhőben

Mind a Designer, mind a Project Builder funkcionális területei már közvetlenül a felhőből is elindíthatók. Mivel az Eplan Platform rendszerbe építették be, a felhasználói regisztráció és adminisztráció is rendkívül egyszerű. A könyvtárakat és a konfigurátorokat a Microsoft Azure szolgáltatja, vagy a felhőben tárolják, így a projekt legfrissebb változata a világ minden tájáról mindig hozzáférhető. Ez a munkamódszer a legújabb technológiát használja fel. A vállalatok számára további előny, hogy az üzleti és IT-kérdések – például a biztonsági mentések – a felhasználóról a felhőre tevődnek át anélkül, hogy ehhez vállalati hardverekre vagy adminisztrációra lenne szükség. A felhasználók mindig az Eplan Cogineer legfrissebb verziójával dolgozhatnak.

(forrás: Eplan/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés