Megmunkálás

A cél a gyorsabb és pontosabb gyártás

Három világpremierrel és kiterjesztett szoftvercsomagokkal várja a látogatókat a Chiron-csoport a szeptemberi AMB kiállításon, ahol a cégcsoport átfogó élő megmunkálási bemutatókkal és automatizálási megoldásokkal demonstrálja majd a kulcsrakész rendszerek fejlesztésében elért eredményeit.

hirdetés

Új márkaneveket vezet be, illetve három új megmunkálóközpontot mutat be a cégcsoport a stuttgarti AMB nemzetközi fémmegmunkálási szakkiállításon az egyre nagyobb követelményeket támasztó gyártási kihívásokra válaszul. A Chiron öttengelyes FZ16 S és DZ16 W, valamint a Stama által kifejlesztett MT 733 two szerszámgéppel új területekre terjed ki mindkét vállalat megmunkálási kompetenciája. A két márka hagyományosan a termelékenységet és a pontosságot testesíti meg a gyártó cégek szemében. A Chironnál ezek a márkavonások inkább a pontosság és a dinamizmus, míg a Stama esetében a nagyobb stabilitás és a teljesítmény irányába tolódnak el. A portálfelépítés révén azonban mindkét portfólióra jellemző a nagy szerkezeti merevség. A már meglévő kulcsrakész gyártási és megmunkálási megoldások optimalizálásával elérhető piacok számos új lehetőséget nyitnak meg mind a Chiron, mind a Stama számára.

Újragondolták a megmunkálást

TouchLine vezérlőpanel az FZ16 S-hez
TouchLine vezérlőpanel az FZ16 S-hez
A kiállításon első ízben lesz megtekinthető a Chiron új, 16-os építési sorozata. Mind az öttengelyes, egyorsós FZ16 S, mind a kétorsós DZ16 W gépet a dinamika és a legnagyobb pontosság egyedülálló kombinációja jellemzi. A gyártó ezáltal párhuzamosan elégíti ki a nagyobb termelékenységre, illetve a munkadarabok növekvő komplexitására vonatkozó elvárásokat. Új elem a portálfelépítés, amelynek köszönhetően jelentősen megnövekedett a gépek szerkezeti merevsége, és magasabb gyártási pontosság érhető el.

A Stama által kínált komplett megmunkálással egy kulcsfontosságú technológia jelent meg a fémmegmunkálás világában. Az új MT 733 építési sorozatban változatlan maradt az az elv, hogy a munkadarab mind a hat oldalát egyetlen öttengelyes megmunkálóközpontban végzett esztergálással és marással munkálják meg. Újdonságnak számít viszont a portálfelépítés, amellyel a megmunkálási folyamat termikus, mechanikus és statikus értelemben is sokkal stabilabb lett. Így nagyobb pontosság mellett forgácsolhatók a komplex geometriájú és nehéz munkadarabok. A rúd alakú előgyártmányok és a tokmányelemek behelyezéséhez és eltávolításához a négy 733-as géptípus már integrált automata rendszerrel rendelkezik.

A multifunkciós VDZ 220 DS Vertical Pickup esztergaközpont a Scherernek a termelékeny esztergálás terén szerzett kompetenciáját hivatott demonstrálni. A sorozat a számos verziónak és opcionális kiegészítő lehetőségnek köszönhetően pontosan az ügyfelek igényei szerint konfigurálható – egy további maróorsó felszerelésétől a gömbesztergáláshoz, a golyópályák simító megmunkálásához, illetve a lefejtő maráshoz szükséges speciális modulokig. A főorsó kiegészítő {{y}} tengelye teszi lehetővé a kimagasló termelékenységet a komplex megmunkálási műveletek során.

Stama MT 733 two: nagy teljesítményű maró-esztergáló központ (forrás: Rolatast)
Stama MT 733 two: nagy teljesítményű maró-esztergáló központ (forrás: Rolatast)

Az újszerű állapot is elérhető

A Chiron, a Stama és a Scherer márkájú CNC-megmunkálóközpontokat közismerten a CMS retrofit-vállalkozás varázsolja újjá a legszakszerűbben. A gyártókkal szoros együttműködésben lévő vállalat mind ez idáig több mint ezer gépet újított fel. A korszerűsített hajtásokkal és vezérlővel 30-40 százalékkal rövidebb ciklusidő érhető el. A CMS segítségével felújított gépek a korlátozott mértékben rendelkezésre álló alapanyagok és a növekvő energiaköltségek miatt olcsó alternatívát jelentenek az új beszerzésekkel szemben.

Új szoftvermodulok a SmartLine programhoz

A Chiron-csoport által kifejlesztett SmartLine program olyan moduláris szoftverrendszer, amely a digitalizált gyártás teljes potenciálját kihasználja. A csoport az AMB kiállításon mutatja be a SmartLine legújabb frissítéseit. A ConditionLine automatikusan elemzi az összes releváns gépparamétert, és a megbízható működés érdekében összehasonlítja azokat egy gyárilag generált „digitális ujjlenyomattal”. Ezáltal korán felismerhetők a rendellenes működés és a kopás jelei, ami minimálisra csökkenti az állásidőt, és növeli a gépek rendelkezésre állását. A ProtectionLine minden üzemmódban proaktívan előzi meg az ütközéseket. Ennek érdekében a megmunkálóközpontok digitális ikerpárral rendelkeznek, amely híven tükrözi le a fizikai párját. Működés közben a digitális ikerpár egy lépéssel a valódi gép előtt jár, és amennyiben potenciális ütközésveszélyt észlel, a gépet ellenőrzött módon állítja le.

A SmartLine modulok hozzájárulnak a folyamatbiztonsághoz, a nagyobb termelékenységhez és a termelés optimalizálásához
A SmartLine modulok hozzájárulnak a folyamatbiztonsághoz, a nagyobb termelékenységhez és a termelés optimalizálásához

(forrás: Rolatast/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés