hirdetés

Megmunkálás

Hatékonyabb lézervágás új funkciókkal

A tavalyi Euroblechen a Trumpf új funkciókkal és az új TruLaser 5030 fiber lézerrel megmutatta, hogyan is alakul a 2D-s lézervágás a jövőben.

hirdetés

Nagyobb teljesítmény, rugalmasság és termelékenység, mindez nagy folyamatbiztonság mellett: a Trumpf 2D-s lézervágóinak legújabb generációja kitűnik okos szoftveres funkcióival, az úgynevezett Smart Function opciókkal, 8 kW-os lézerteljesítményével és számos más tulajdonságával. Az új TruLaser 5030 fiber típusú gépen mutatta be a Trumpf az Euroblech 2014 vásáron először a 8 kW-os TruDisk lézert egy 2D-s lézervágógépen, ezzel új fejezetet nyitott a szilárdtestlézerrel történő lemezmegmunkálásban. A megnövelt lézerteljesítmény jelentős termelékenységnövekedést és szélesebb lemezvastagság-tartományt ígér.

TruLaser 5030 fiber: a 2D-s lézervágás jövője (forrás: Trumpf)
TruLaser 5030 fiber: a 2D-s lézervágás jövője (forrás: Trumpf)

A kiváló minőséget a BrightLine fiber, valamint a szilárdtestlézereken alkalmazott új funkció, a CoolLine és a továbbfejlesztett PierceLine garantálja. A CoolLine célzott hűtéssel stabilizálja a vágási folyamatot szerkezeti acél esetén, így jobb anyagtűrést biztosít például kritikus szerkezetiacél-minőségeknél. Ezenkívül jelentősen vékonyabb munkadarabokat és szűkebb táblakiosztást tesz lehetővé. A PierceLine jobb beszúrási folyamatot jelent a még kisebb kontúroknál, és ezt még gyorsabban. A TruLaser 5030 fiber produktív univerzális gépként minimális darabköltséget ígér komplex kontúrok és vékony lemezek esetében. Az említett újdonságok vastagabb anyagspektrumnál is maximális termelékenységet kínálnak kiváló minőség mellett.

Smart – hatékony, folyamatbiztos és gazdaságos

Két további új funkció, a Smart Collision Prevention, valamint a Drop&Cut teszi a Trumpf 2D-s lézervágó gépeket még folyamatbiztosabbá és hatékonyabbá. Mindkét funkció elérhető az új TruLaser 5030 fiber típusú, valamint minden aktuális TruLaser 3000 és 5000 sorozatú gépen.

Drop&Cut: a gazdaságos utángyártást segíti
Drop&Cut: a gazdaságos utángyártást segíti

A Smart Collision Prevention a minimumra csökkenti az ütközések kockázatát lézervágás közben. A Smart Function analizálja a teljes folyamatot, és optimalizált megmunkálási stratégiát készít, amely a szabadon vágott munkadarabok lehetséges kibillenéseit bekalkulálja. Ezzel elkerülhető a gépállás és a várakozási idő, amelyet egy ütközés okozhat. Általában akkor lép közbe a Smart Collision Prevention, ha microjointot, azaz mikrohidakat nem alkalmaznak. A vágási folyamat figyelése sem szükséges a továbbiakban – időt nyer a gépkezelő más feladatok elvégzésére. A jobb fúvókaminőséget szavatoló, integrált fúvókafigyelővel is ellátott Smart Nozzle Automation funkcióval és a PierceLine-nal optimalizált beszúrási folyamattal a Smart Collision Prevention maximális folyamatbiztonságot nyújt a TruLaser 5030 fiberen.

Gazdaságos utángyártás

A Drop&Cut segít a gazdaságos utángyártásban, amelyet ez az új funkció teljesen egyszerűvé tesz, mivel a maradék táblák újra felhasználhatók. A gépkezelőnek a vezérlés kezelőfelületén rendelkezésére áll az élőkép a gép belső teréről. Egérrel vagy az ujjával a programozott kontúrt a képernyőn a virtuális lemezre húzza, elhelyezi a kívánt helyre, és már kezdődhet is a vágási folyamat. Az új TruLaser 5030 fiber gépen mindez kényelmesen végrehajtható a 19" képátlójú és ergonomikus, magasságában fokozatmentesen állítható kezelőpanelen.

(forrás: Trumpf/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés