hirdetés

Teljeskörű projektmenedzsment

Új szolgáltatás a gyártásban

Innovatív megoldások, folyamatosan fejlődő technológia, optimalizált gyártás, minőségi termékek – ezek a legjellemzőbb erények jelenleg a gyártóiparban a bőröndgyártástól az  autóalkatrész-gyártásig. Hogyan lehet a tervezéstől a kivitelezésen át a logisztikáig minden folyamatra egyformán fókuszálni úgy, hogy közben a minőség is maximális legyen és a határidők is megvalósuljanak? Erre ad választ a GIA Form Kft. szolgáltatása, a teljeskörű projektmenedzsment. (X)

hirdetés

Akár új terméket szeretnénk a piacra dobni, akár egy meglévőt fejlesztünk, könnyen elrettenhet minket a kivitelezés összetettsége. A kihívások már a terméktervezés során felmerülhetnek: funkcionalitás, életúttervezés, praktikus használhatóság, esztétikum, alapanyag-választás, gyárthatóság. „A munkáink során létrejött fejlesztéseket mindig valamilyen előrelépés, fejlődési lehetőség hívja életre.

Gazdasági oldalról megközelítve ezeknek a fejlesztéseknek többségében a költségcsökkentés vagy a termelési kapacitás növelése a célja. Az ilyen jellegű feladatokban a legnagyobb kihívást annak a hozzáadott értéknek az átadása jelenti, amivel a megbízóinkat tartósan, jelentős versenyelőnyhöz tudjuk juttatni. Ilyenkor van szükség arra a sok éves tapasztalatra, amellyel munkatársaink rendelkeznek, és már a tervezés során látják azokat megoldásokat, amelyek közül választani kell a gyártás során” – foglalja össze Gaszt Attila, az érdi GIA Form Szerszám- és Alkatrészgyártó Kft. ügyvezetője, hogy a pontos tervezhetőség és az egy kézben tartott folyamatok milyen előnyökkel szolgálnak.

Gaszt Attila, az érdi GIA Form Szerszám- és Alkatrészgyártó Kft. ügyvezetője
Gaszt Attila, az érdi GIA Form Szerszám- és Alkatrészgyártó Kft. ügyvezetője

Az optimális gyártási eredmények elérése érdekében hosszú évtizedek gyártási tapasztalatát kell felhasználni a legmodernebb eljárásokkal ötvözve, minden új és megújuló termék tervezésekor, gyártásakor. Testreszabott megoldásokkal kell készen állni a teljes fejlesztési folyamatra, melyekkel lefedhető a termék életciklusa a kezdeti ötletektől egészen piacra kerüléséig.

Arra kérdésünkre, hogy mi motiválta a GIA Form Kft.-t abban, hogy egy cégen belül összpontosítsák a késztermékgyártás minden folyamatát, Gaszt Attila úgy fogalmazott:" filozófiánk: a folyamatos fejlesztés oda vezetett, hogy ma minden szükséges munkaműveletet a saját vállalkozásunkon belül el tudunk végezni, a projektek meghatározástól kezdve a szállításig jelen vagyunk. Megvalósítottuk, hogy a szerszámgyártás, a forgácsolás, a fröccsöntés egy kézben legyen, amely összetett igényeknek nagyon karcsú kiszolgálóapparátussal felelünk meg. Egyszerűen nyújtunk komplex szolgáltatást."

Design, tervezés

A GIA Form vagy meglévő ötletek és igények szerint támogatja az elképzeléseket, vagy teljes egészében átvállalja a termék formatervezését. A cég olyan tervezőirodákkal dolgozik együtt, amelyek kiemelkedő eredményekkel rendelkeznek a termékfejlesztés és ipari formatervezés területén, több Red Dot design díjjal és formatervezési díjjal büszkélkedhetnek. Ám a terméktervezéssel még nem ér véget a tervezés szakasza, hiszen ezt követően a termék előállításához szükséges szerszámot is el kell készíteni. Ennek megtervezését a legjobb technológiai és gyártási eredmények mentén, a költségoptimalizáció figyelembe vételével végzi a cég. „A szerszámgyártásban több mint 50 év tapasztalattal rendelkezünk, emellett a legmodernebb gépekkel, eszközökkel dolgozunk. Ezek biztosítják a kellő szakértelmet.”

Minden egy helyen
Minden egy helyen

Minőségi, automatizált gyártás

Az autóipari beszállítók felé a vevői oldalról óriási az elvárás, a tökéletes minőségbiztosítás érdekében a teljes beszállítói láncot követhetővé kell tenni – a teljes körű projektmenedzsment ezt is segíti: „a gyártott, a szerelt és a beépülő alkatrészről is tudni kell, hogy miből, hol és hogyan épült fel. Ez a termékfelelősség, amely azt jelenti, hogy az autókba szerelt termékek pontosan olyan minőségűek lesznek, mint a specifikációban leírtak. Nagyon komoly anyagi következményei vannak annak, ha egy beszállító, gyártó nem tartja be a rögzített követelményeket.” Mivel a teljes projekt, az ahhoz kapcsolódó dokumentáció egy kézben van, könnyebben ellenőrizhető, visszakövethető egy-egy termék előállításának a története.

A projektek komplett kivitelezését segíti, hogy a szerszámgyártáson kívül a fröccsöntés mellett az összeszerelés is ugyanebben az üzemben valósul meg. A GIA Form 2013-ban adta át kibővített, 3300 m2-es ultramodern gyártócsarnokát. Ez az új épület lehetőséget biztosított arra, hogy a tervezés, a szerszámgyártás, a műanyagfröccsöntés, a raktározás és a logisztika mind egy helyen legyen. A projektkommunikációt is jóval egyszerűbbé tette, hogy a három pontos gyáregységeket egy helyszínre hozták, így már az összeszerelési műveleteket is elvégezhetik Érden. A legyártott és összeszerelt alkatrészeket, részegységeket komoly minőségellenőrzésnek vetik alá a kiszállítás előtt. 

„A géppark fejlesztésével – minőségi Engel és Agie Charmilles gépekkel dolgozunk –, a jelenlegi épület kapacitásának maximális kihasználásával, a vállalatirányítási rendszer integrálásával lehetővé vált, hogy optimális legyen a termelékenységünk, raktározásunk és a logisztikai tevékenységünk.”

Minden egy kézben

A hibátlan termék előállításához egy megbízható, tapasztalt és minőségi produktumokat előállító csapatra van szükség. A GIA Form Kft. teljeskörű projektmenedzsmentet biztosít az autóipar, az egészségipar, az energiaipar és az elektronikai ipar számára gyártott termékek előállítása során. 

A cég a formatervezéstől kezdve jelen van a gyártási folyamatban, megtervezik és elkészítik a termékelőállításhoz szükséges szerszámot, majd CNC-forgácsolás vagy műanyagfröccsöntés útján legyártják a terméket. Folyamatos magas szintű minőségellenőrzést végeznek a gyártás minden szakaszában, biztosítják a termékek raktározását és szállítását. Az üzem elhelyezkedése ideális, Budapest és Délnyugat-Magyarország felől az M6-os, Nyugat-Magyarországról az M1-es és M7-es autópályáról kiválóan megközelíthető. (X)

Trapp Henci
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés