Méréstechnika

3D-s szenzorportfólió

Három új 3D-s elmozdulásérzékelő modell, egyszerűen használható szoftver és a számítógépes látást támogató továbbfejlesztett eszközök: jelentős bővülés történt a DS1000 típusú lézeres szenzorok termékcsaládjában.

hirdetés

A számítógépes felismerés és látás területén vezető szerepet játszó Cognex cég bejelentette a lézeres 3D-s elmozdulásérzékelő szenzorok portfóliójának kibővítését, bemutatta a számítógépes látás új ipari vezérlőegységét és a 3D-s számítógépes látást támogató nagy teljesítményű új eszközöket. A DS1050, DS1101 és DS1300 típusú szenzorokat a nagy felbontást és széles mérési tartományokat igénylő alkalmazásokban lehet kiválóan felhasználni.

Értékes új elemekkel bővült a 3D-s érzékelés
Értékes új elemekkel bővült a 3D-s érzékelés

A DS1000 termékcsalád tagjait most a számítógépes látást támogató új VC5 vezérlőegységgel együtt szállítja a Cognex, így komplett megoldást kínál a legigényesebb háromdimenziós alkalmazásokhoz is. A VC5 vezérlőegységhez egyszerre négy 3D-s szenzort lehet csatlakoztatni, továbbá a vezérlőegység gondoskodik a folyamat alapkommunikációinak lebonyolításáról is. A VC5 tartalmazza az új Cognex Designer szoftvert, amely a konfiguráció egyszerűsítését, valamint a 3D-s alkalmazások fejlesztését, illetve a profi módon megjelenő grafikus felhasználói felületek létrehozását szolgálja.

Újabb paraméterek mérhetők

A DS1000 termékcsalád mostantól bő választékot kínál a fejlett számítógépes látás eszközeiből is. A már sokszor bizonyított 2D-s számítógépes látás eszközein túl (PatMax, IDMax, OCRMax) most a DS1000 termékcsalád olyan 3D-s paraméterek mérését is lehetővé teszi, mint a magasság, a felületkeresés (plane fitting), a síkok közötti szög, a térfogat és a keresztmetszet. Az eszközök kombinációinak köszönhetően a jövőben a DS1000 termékcsalád tagjai szinte bármilyen 3D-s felügyelet végrehajtására képesek. Mérésre mikrométeres tartományban alkalmasak, illetve kontrasztfüggetlen karakterfelismerésre (OCR) és meglét/hiány felderítésére is felhasználhatók.

A 3D-s szenzorportfólió kibővítésével a Cognex csúcstermékei maximális lehetőségeket kínálnak a felhasználóknak a 3D-s és 2D-s számítógépes felismerések és látás területén, így tovább növelhető a felbontás mértéke és a látómező mérete. A Cognex Designer szoftver a számítógépes látás nehéz feladataiból egyszerűen megoldható és könnyen kezelhető megoldásokat varázsol. A szoftvernek köszönhetően a 3D-s alkalmazások bevezetése és komplex megvalósítása mostantól sokkal gyorsabb, mint korábban, és ez a munka már nem igényel komoly programozási ismereteket sem.

Egyszerűen használhatók

A 3D-s DS1000 elmozdulásérzékelők a 3D-s információkat lézeres háromszögelés segítségével szerzik be a felügyelt tárgyakról, alkatrészekről. A tárgyak felügyeletéhez és pontos méréséhez nem szükségesek meghatározott fényviszonyok és kontraszt. A DS1000 termékcsalád tagjait a gyártás során pontosan kalibrálják a gyors és egyszerű telepítésekhez, a szenzorokat a valós idejű mérésekhez és a mértékegységekhez utólag nem kell kalibrálni, valamint a képpontokat sem kell konvertálni.

(forrás: Cognex / GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés