hirdetés
hirdetés

Alapanyagok

Vékonyabb, könnyebb, erősebb

A konténerek gyártásához ma már olyan egyedi nyersanyagok érhetők el, amelyek lehetővé teszik a konténerek súlyának csökkentését. Az alapanyagnak köszönhetően tartósabb és kisebb súlyú tárolóeszközök gyárthatók, amelyek nemcsak az üzemanyag-fogyasztásra vannak pozitív hatással, de nagyobb teherbírásukkal hosszabb élettartamot is garantálnak.

hirdetés

Milliótonnányi hulladékot kezelnek és szállítanak naponta a világ minden táján, és a nem megfelelő energiahatékonyság ebben a folyamatban valós aggodalomra ad okot. A Ruukki speciális acélmegoldásai új lehetőséget kínálnak a hulladékkezelő eszközök, valamint a gyártási folyamatoktól egészen a napi felhasználásig terjedő teljes lánc hatékonyságának növelésére.

Energiatakarékosság az acél alapanyaggal

A Ruukki konténerkoncepciójában az oldalfalak lézerhegesztett keskenylemezekből készülnek. A vékony, de az összehegesztés által ugyanakkor széles, nagy szilárdságú Optim lemezek a vevői igényeknek megfelelően hajlíthatók is. A konszern által alkalmazott lézerhegesztés lehetővé teszi a különböző acélminőségek és anyagvastagságok kombinálását. A Raex kopásálló acéllal több mint háromszorosával növelhetik a gyártók a konténerek élettartamát.

A hulladékkezelő eszközök hatékonysága jelentősen növelhető
A hulladékkezelő eszközök hatékonysága jelentősen növelhető

A Raex lehetővé teszi, hogy a hagyományos vastag lemezeket vékonyabb, 2,5 vagy 3 mm-es anyaggal helyettesíthessék, így akár 40 százalékkal csökkenthet a késztermékek súlya anélkül, hogy azok veszítenének szilárdságukból vagy tartósságukból. A különleges eljárással elért vékony anyagból készült konténerek kisebb tömegükből adódóan hozzájárulnak az üzemanyag-fogyasztás, így a környezeti károk csökkentéséhez is.

A Ruukki az egyetlen olyan gyártó, amely az ultravékony Raex kopásálló acélokat készíti már 2,5 mm-es vastagságtól egészen 500 HB keménységi szintig. Ezen túl az Optim nagy szilárdságú zártszelvények és nyitott profilok egészítik ki a lapostermék-kínálatot 960 N/mm2 folyáshatárig. Az egyedi nyersanyagok, gyártási folyamatok és a készre hegesztett termékek segítik a konténergyártókat a jobb és hatékonyabb termékek előállításában. A végfelhasználók olyan tartósabb és könnyebb konténerek előnyeit élvezhetik, amelyek nagyobb teherbírást, mérsékeltebb üzemanyag-fogyasztást és esztétikusabb külsőt eredményeznek.

Nagyobb termelési teljesítmény

A végfelhasználóknak csak vállalkozásukra kell koncentrálniuk, hiszen a konténerek, a tároló- és szemétszállító eszközök összeszerelése problémamentes a Ruukki kiterjedt szervizközpontjai és előmegmunkálási hálózata révén. A csöveket, zártszelvényeket, lemezeket és tekercseket a Ruukki különböző méretekre és formákra precíziósan vágva is szállítja.

A hegesztési munkák az ügyfelek részére történő összeszerelési folyamatban jelentősen csökkenthetők, ha a Ruukki kínálatából származnak a lézerhegesztett oldallemezek is. A Schenk konténergyártó például gyártási költségeinek 20 százalékos csökkentésére volt képes a Ruukki hegesztésre kész anyagainak használatával.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[128378] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés