hirdetés
hirdetés

Biztos vezetés

Úszó csapágyazású vezetőszán

Az Igus az idei Hannoveri Vásáron mutatta be az első szánt, amely a különböző sugarú lineáris vezetőknél is alkalmazható, így közvetlenül egy egyenes szakaszról ívelt pályára válthat.

hirdetés

A motion plastics specialista Igus a bevált W lineáris siklócsapágyra építve egy évvel ezelőtt mutatta be első alkalommal a lineáris vezetékeinél használható hajlított Drylin sínjeit. Ezzel eleget tett a felhasználók igényeinek, akik egyedi kialakítási lehetőségeket, valamint a beépítési tér optimális kihasználását várják el. Ennek alkalmazási példáiként az építő- és mezőgazdasági gépek fülkéi szolgálnak. A Drylin lineáris vezetékek előnyei a csekélyebb szerelési költségekben és a karbantartásmentes alkalmazásban mutatkoznak, mivel a csapágyak nem igényelnek kenést.

Az Igus idén még egy lépéssel tovább megy, és bemutatja az első szánt, amely – egy sínen – különböző sugarú lineáris vezetékeknél is alkalmazható. A szán úszó csapágyazású, így például egy egyenes szakaszról kanyarba is mozgatható. Ez elsősorban az irodai berendezések vagy a színpadtechnika alkalmazási példáinál nyit meg egészen új lehetőségeket.

Az új Drylin szánoknak köszönhetően az ívelt lineáris vezetékeket különböző sugarakkal lehet vezetni (forrás: Igus)
Az új Drylin szánoknak köszönhetően az ívelt lineáris vezetékeket különböző sugarakkal lehet vezetni (forrás: Igus)

Az új Drylin szánnál a síntávolság kiegyenlítése érdekében kopásálló Iglidur műanyagból készült, gömbsüveg palástú csapágyat alkalmaznak. Így a szán sík, de konkáv vagy konvex görbületű síneken is mozgatható. Az új szán az ügyfél kívánságára a rögzített sugarú kivitelhez hasonlóan kézi reteszeléssel is kapható, amely lehetővé teszi bármilyen kívánt helyzetben való rögzítését. Külön előny, hogy a felhasználók az individuális görbülettel készített alumíniumsíneket a hozzá tartozó szánnal együtt a gyártónál már egy darabtól is megrendelhetik.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés