hirdetés
hirdetés

Gépelemek

Új gépipari standard az energialáncoknál

Az Igus E2.1 termékével kétrészes energialáncainak új generációját mutatja be, amely az alkalmazások élettartamának jelentős javítása érdekében forradalmi újításokat kínál: 50 százalékkal csendesebb, vezetékkímélő belső osztást tartalmaz és még könnyebben nyitható.

hirdetés

Több mint 15 éve része az Igus termékpalettájának az E2/000 energialánc-sorozat, amely a könnyű és sokoldalú szerelhetőséget strapabírással kombinálja, és standard láncként gyakorlatilag az egész gépgyártásban a fafeldolgozástól a fémmegmunkálásig világszerte elterjedt és bevált. Az E2.1 termékkel egy új energialánc került a piacra, amely szintén két részből áll: egy láncrészből és egy nyitóstégből. Ez a külső sugáron, mindkét oldalon egy csavarhúzó vagy az új – az első megrendelésnél ingyenesen rendelkezésre bocsátott – láncnyitó segítségével kinyitható és felhajlítható, azt követően pedig teljesen el is távolítható. A nyitóstégek kézzel egyszerűen újból lezárhatók. Ennél az új generációnál a nyitóstégek egy csavarhúzó segítségével a lánctagok felől is felemelhetők, ami a beszerelt láncok és a korlátozott hozzáférési lehetőség esetén rendkívül előnyös.

Az E2.1 további konstrukciós továbbfejlesztése a lánctagok ütközőin található „fék”, amely a csekélyebb rezgéssel és zajkibocsátással járó, rendkívül nyugodt láncfutást biztosít. Az E2.1 így az előző generációhoz viszonyítva mintegy 50 százalékkal csendesebb.

Csavarhúzóval vagy az új láncnyitóval könnyen nyitható (forrás: Igus)
Csavarhúzóval vagy az új láncnyitóval könnyen nyitható (forrás: Igus)

Az új E2.1 sorozat vezetékkímélő beltérrel rendelkezik, amely az E2/000 változathoz viszonyítva – azonos külső méretek mellett – még több helyet kínál. Ez például különösképpen a szerszámgépeknél jelenthet döntő előnyt, mivel ott gyakran csak nagyon korlátozott beépíthető tér áll rendelkezésre. A gyártó a lánc belső terének kialakításához igazodó, legömbölyített szélű elválasztó bordákat is kínál, így hozzájárul a tömlők és a vezetékek élettartamának meghosszabbításához is. Az elválasztó bordák méretre szabott szerelését a nyitóstégekben található raszterstruktúra biztosítja. Az Igus az idei Hannoveri Vásáron az új E2.1 termékét 38 milliméteres belső magassággal és 65 milliméteres belső szélességgel mutatta be. A következőkben további változatok, valamint egy a belső sugáron is nyitható változat is várható.

(forrás: Igus/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés