hirdetés
hirdetés

Ipari lézerek

Új generációs ipari lézerek

A Trumpf bemutatta a rövid és ultrarövid impulzustartományban működő impulzusüzemű lézercsaládjának új tagjait. Az újdonságok a mikromegmunkáló, a jelölő-, a diódás, a vágó- és a hegesztőlézerek területét egyaránt érintik.

hirdetés

Az infravörös hullámhosszú TruMicro 5080 típusú berendezés átveszi a vezető szerepet a pikoszekundumos lézerek sorában, mivel átlagteljesítménye 150 W, amely érték kiemelkedőnek számít az ipari ultrarövid impulzusos üzemű lézereknél. A frekvenciaduplázott, zöld hullámhosszú TruMicro 5280 is meghaladja a 100 W-os átlagteljesítményt, és ennek révén szintén jelentős előnyökhöz juthatnak a felhasználók.

Mindazonáltal a Trumpf nemcsak a nagy teljesítményű lézerek területén vezetett be új fejlesztéseket, hanem például megjelentek az új pikoszekundumos TruMicro 2000-es modellek is mint a mikromegmunkáló lézercsalád belépőmodelljei. Ezek a típusok kiváló sugárminőségüknek köszönhetően tökéletesen alkalmasak különböző mikromegmunkálásokhoz, legyen szó poliamid vágásáról vagy akár üvegek strukturálásáról. A TruMicro 2000-es család elemei szintén elérhetők zöld, illetve infravörös hullámhossztartományban.

Új jelölőlézerek képességei

TruMark 1000 extrém kompakt kivitelben
Extrém kompakt kivitel
Az új infravörös hullámhosszú jelölőlézerek rendkívül kompakt dizájnt kaptak: a fényforrás, a tápegység, a számítógép és még a szkennerfej is elfér egyetlen dobozban. Az egység nem nagyobb egy átlagos cipős doboznál, tömege pedig nem haladja meg a 10 kilogrammot. Ezek a kialakításbeli előnyök nagyban megkönnyítik a munkát a lézer egy meglévő vagy új gyártósorba történő integrálása során.

Habár a jelölőlézerek általánosságban könnyebben elérhető és megfizethető kategóriát képviselnek az ipari lézerek körében, de a TruMark 3000-es és 5000-es szériák kiemelkednek minőségükkel és funkcionalitásukkal is, az új TruMark 1000-es széria pedig extrém kompakt kivitele vagy akár az automatikus fókuszpozicionálás révén. A Trumpf ismételten bővíti a nagy teljesítményű jelölőlézerek portfólióját az új TruMark 5000-es széria fiber típusú jelölőlézer tagjával, így kiemelkedően gyors és robusztus megmunkálás érhető el fém és műanyag alkatrészek esetében.

Kompakt direkt diódás lézerek

TrueDiode 6006: nagy hatékonyság, kis költség
Nagy hatékonyság, kis költség
A nemrégiben bemutatott és mára nagy sikereket elért direkt diódás lézerek máris egy újabb fejlesztésen mentek keresztül. Az új generációs TruDiode berendezések mostanra akár hat optikai kimenettel is rendelkezhetnek, és ezáltal hat különböző helyen történhet a lézeres forrasztás vagy akár a hegesztés. Az új 6 kW teljesítményű TruDiode 6006 típus lenyűgöző 40 százalékos energiahatékonysága mellett rendkívül alacsony üzemeltetési költséggel működtethető.

Ráadásul helytakarékos kialakításának köszönhetően a TruDiode 6006 direkt diódás lézer teljesítménykategóriájában a legkompaktabb berendezés a világon. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy kiváló ár-érték arányt képvisel, köszönhetően többek között az egyszerű és intelligens dizájnnak.

TruDisk lézerek új generációja

TrueDisk 2000 kiemelkedő sugárminőséggel
Kiemelkedő sugárminőség
Megérkeztek az új generációs TruDisk lézerek, amelyek már akár 6 kW teljesítmény leadására is képesek csupán egyetlen diszk segítségével. Az új fejlesztés erősségeit fokozza az extrém kompakt dizájn és a mindent összevetve akár 25 százalékos működésiköltség-megtakarítás, összehasonlítva a korábbi modellekkel. A fejlesztők külön figyelmet fordítottak a berendezés energiafogyasztására, végül sikerült 30 százalékos hatásfokot elérniük az új generációs TruDisk lézerekkel.

Az újratervezett vezérlés intelligens energiamenedzsment-rendszere biztosítja, hogy a lézer mindig optimális energiaszinten dolgozzon, még a megmunkálási folyamatok holtidejében is. Az új generáció még robusztusabb kialakítása segít a legextrémebb környezeti körülményeknek is ellenállni. A TruDisk család legkisebb tagjaként a TruDisk 2000, kiemelkedő sugárminősége révén, elképesztő termelékenységre képes, legyen szó lézeres vágásról vagy hegesztésről.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[144306] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés