hirdetés
hirdetés

Azonosítás

Számítógépes látás gyorsabban

A Cognex Corporation bemutatta a 3D-s és 2D-s multikamera-alkalmazások fejlesztését, bevezetését és karbantartását maximálisan megkönnyítő komplex számítógépes látás megoldását.

hirdetés

Az egyszerűen használható Cognex Designer szoftver, a számítógépes látás VC5 nagy teljesítményű vezérlőegysége, a 3D-s elmozdulásérzékelő szenzorok és az új CIC (Cognex industrial camera) ipari kamerák a legigényesebb 3D-s és multikamerás felhasználásokhoz is megoldást kínálnak. A számítógépes látás VC5 vezérlőegysége már tartalmazza a Cognex Designer szoftvert, amely komplett fejlesztőeszközként szolgálja a számítógépes látás alkalmazásainak konfigurálását, a gyáron belüli kommunikációt és a felhasználói interfész létrehozását. A grafikus felületen, drag-and-drop funkció segítségével, a 2D-s és 3D-s számítógépes látást működtető alkalmazások létrehozása rendkívül egyszerű.

A számítógépes látás területén már több mint 30 éve tevékenykedő Cognex  egy sor rendszerfunkciót is beépített, többek között a felhasználói hozzáférések szintjeinek beállítását, a valósi idejű riasztásokat, a lokalizálható kezelői felületeket és az SQL adatbázis-protokollok létrehozását.

Csökken a fejlesztési idő

– A Cognex Designer szoftver, a számítógépes látás vezérlőegysége, a 3D-s elmozdulásérzékelő szenzorok, továbbá az új CIC ipari kamerák együttes alkalmazásával lehetőséget biztosítunk ügyfeleinknek, hogy gyorsan létrehozzák és bevezessék a könnyen karbantartható 3D-s és multikamerás alkalmazásaikat, és jelentős mértékben csökkentsék a fejlesztésre fordított időt – hangsúlyozta {{Jörg Küchen}}, a cég elnökhelyettese és a számítógépes látás kereskedelmi igazgatója. – A számítógépes látás Vision Controller (VC) 5 vezérlőegységébe nagy teljesítményű kétmagos processzort építettünk. A vezérlő valós idejű kommunikációt bonyolít le a termelés szintjén (Ethernet/IP, Profinet) és ehhez megfelelő I/O-kal rendelkezik. A vezérlőegységhez négy 3D-s lézeres szenzort vagy Cognex GigE Vision (felület-, illetve sorszkennelő) kamerát lehet csatlakoztatni. A vezérlőegység és a hozzá tartozó OEM egységek legalább három évig vásárolhatók lesznek.

A legigényesebb 3D-s és multikamerás felhasználásokhoz is megoldást kínálnak
A legigényesebb 3D-s és multikamerás felhasználásokhoz is megoldást kínálnak

A kibővített 3D-s szenzortermékcsalád tagjaiból nagyobb felbontást és nagyobb látómezőt igénylő alkalmazások is létrehozhatók. A standard képek meglakotásához a Cognex a CIC kamerák nagy választékát kínálja, amelyek a nagy teljesítményt kis méretükkel kombinálják. Az új modellek közé tartozik a 4K GigE Vision sorszkennelő, a 2 megapixeles felületszkennelő (60 kép/másodperc) és a 4 megapixeles színes kamera is.

A Cognex Designer szoftver grafikus felületén a 3D-s eszközök segítségével gyorsan létrehozható a hosszméretet, térfogatot, dőlésszöget vagy keresztmetszetet felügyelő alkalmazás, amit kiválóan kiegészítenek a 2D-s VisionPro eszközök, mint például a PatMax, az IDMax és az OCRMax.

(forrás: Cognex/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés