hirdetés
hirdetés

Gépelemek

Pozicionáló szíj 3D-s nyomtatókhoz

Az utóbbi években a 3D-s nyomtatási technológia nagy fejlődésen ment keresztül, és folyamatainak rohamos fejlődésével a nyomtató alkatrészeinek is lépést kell tartaniuk. 

hirdetés

A kritikus alkatrész a lineáris pozicionáló szíj, amely a nyomtatófejet három különböző tengely – x, y és z – mentén mozgatja. E szíjak pozicionálási pontossága határozza meg a nyomtatott végtermék minőségét. A pozicionálási szíjak gyártásában kiemelkedő Megadyne új terméket fejlesztett ki erre az alkalmazásra – termoplasztikus poliuretánból készült fogazott szíjat nagy szakítószilárdságú acélszálas erősítéssel.

A 3D-s nyomtatókhoz szánt Megalinear szíj vastagabb hátborítással rendelkezik a stabilitás növelése, valamint a szálak védelme érdekében. Maguk az acélszálak az eddigieknél nagyobb szakítószilárdsággal bírnak, amelynek köszönhető a működés közbeni minimális nyúlás. E két tulajdonság lehetővé teszi a sebesség jelentős növelését, illetve csökkentését a pozicionálási pontosság csökkenése nélkül.

Kis nyúlás, nagy stabilitás jellemzi (forrás: Megadyne)
Kis nyúlás, nagy stabilitás jellemzi (forrás: Megadyne)

A csökkentett elongáció és a szíj stabilitása a két kulcsfontosságú tulajdonság, amely lehetővé  teszi a nyomtatófej pontos pozicionálását, ezzel a nyomtatott tárgy nagyfokú térbeli pontosságát. A Megadyne lineáris szíjai minden típusú 3D-s nyomtatóban alkalmazhatók – a prototípusok nyomtatásához használt kisebb készülékektől egészen a nagy ipari nyomtatókig. A vállalat a lineáris szíjak profiljának és szélességének megfelelő leszorítókat is kínál.

(forrás: Megadyne/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés