hirdetés
hirdetés

Ipar 4.0

Nehézipari wireless szenzorok

Az ipari üzemek egyre nagyobb nyomás alatt állnak és ennek eredményeként növekszik a termelési órák száma. Ugyanakkor el kell kerülni a nem tervezett gépleállásokat miközben csökkenteni kell a tőkebefektetéseket is. SKF Enlight Collect IMx-1 kompakt és költséghatékony rezgés- és hőmérséklet-érzékelő a nehézipari berendezések forgóalkatrészeinek állapotfelügyeletére.

hirdetés

A szenzor lehetővé teszi, hogy a vállalatok a működésre fordítható költségkereteken belül – díj- vagy teljesítményalapú szerződésekkel – egyszerűen hozzáférjenek az automatikus előrejelző karbantartáshoz és a megbízható üzemeléshez.

Érzékelő hosszú élettartamú akkumulátorral működik és nagyszámban telepíthető a berendezések állapotára vonatkozó adatgyűjtés automatizálása érdekében, amely feladatot általában a technikusok végzik, kézi hordozható eszközökkel. A csapágyházra szerelt érzékelők esetében az összegyűjtött adatok vezeték nélkül elküldhetők a kiszolgáló számítógép hálózatára, ahonnan ezek az adatok az SKF REP központokban működő, felhőalapú diagnosztikai szolgáltatásokhoz továbbíthatók. A szenzorok lehetővé teszik, hogy az adatgyűjtésre kevesebb technikussal és gyakrabban kerüljön sor - hetek és hónapok helyett akár naponként vagy óránként - olyan helyekről is, amelyek korábban a kézi eszközökkel nem voltak elérhetők. A rendszer alapja egy mesh hálózat, amely lehetővé teszi, hogy az érzékelők adatokat továbbítsanak egymás között. Ez azt jelenti, hogy az adatok elvezethetők a rádiót zavaró akadályok körül, mint például a csővezetékek vagy a tartályok, amelyek a hagyományos "rálátásos" rendszereknél blokkolták a jeleket, és így nagyobb távolságra továbbíthatók, mint ahogy az egyetlen eszközzel lehetséges lenne.

A mesh hálózat önformáló, amely más vezeték nélküli kommunikációs technológiákhoz képest, mint például a wifi vagy a bluetooth, egyszerűbb és gyorsabb telepítést biztosít. Továbbá ez egy innovatív technológia, abban az értelemben, hogy kezelni tudja a rendelkezésre álló sávszélességet és az érzékelők energiafogyasztását, melynek eredményeként az akkumulátor élettartama elég hosszú a többéves szolgáltatási szerződéseink teljesítéséhez is. Az SKF Enlight Collect IMx-1eszközt kifejezetten az IP69K védettségi szint elérésére tervezték. Ez azt jelenti, hogy megbízhatóan működik mostoha üzemi körülmények között - például por, szennyeződés, olaj, zsír, szennyezőanyagok, szálló törmelék, hőmérsékleti változások, szél, eső, nagynyomású forróvizes-lemosás setén is.

 

(forrás: SKF)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés