hirdetés
hirdetés

Ipari törlőkendők

Nedvesen sem szakadnak

Minél több szennyeződést vesz föl egy törlőkendő, annál jobb. A világmárkaként számontartott Mewa törlőkendők különlegesen nagy felvevőképességgel rendelkeznek.

hirdetés

A robusztus MewaTEX törlőkendő elképesztő mennyiséget képes felvenni: miközben saját súlya mindössze negyven gramm, akár kilencven milliliter folyadékot is elnyel. Ez több mint a kétszerese a saját súlyának – s a műhelyeknek, a gyártóüzemeknek és az iparnak pont erre van szüksége. Mert ezeken a helyeken mindig akad valami, amit fel kell törölni: olaj, zsír, oldószerek, festékek és persze kosz és piszok minden mennyiségben.

Speciális gépek tisztán tartása
Speciális gépek tisztán tartása

Nagy szakítószilárdság

Az, hogy egy textília mennyi szennyeződést képes felvenni, a kialakításától függ. A Mewa azon kevés textilszolgáltató egyike, amelyik maga állítja elő a kendőit. A németországi Immenhausenben található saját tulajdonú szövőüzemben öt másodpercenként készül egy-egy új törlőkendő. Így a vállalat minden tényezőt saját maga tud szabályozni. „A kiemelkedően magas nedvszívó képesség elérése érdekében kizárólag bizonyos szálakat és fonalakat használunk, amelyeket válogatott beszállítóktól kapunk” – mondja a Mewa magyarországi vállalatának ügyvezetője, Horváth László. „A szövés sajátságai, a lánc- és vetülékszálak speciális kapcsolódása is növeli a felszívóképességet. És végül nagyon szigorú próbáknak tesszük ki az anyagot. Nemcsak szakítószilárdságukat és ellenálló képességüket vizsgáljuk, de egy csepegtetési teszten is meg kell felelniük, ahol a nedvszívást ellenőrizzük” – teszi hozzá.

MewaTEX: kis kendő, nagy nedvszívó képesség
MewaTEX: kis kendő, nagy nedvszívó képesség

Hosszú élettartam

Kiemelkedő felvevőképességének köszönhetően a Mewa törlőkendő – a papírtörlőkkel és a rongyokkal ellentétben – többször alkalmazható, ezért az élettartama is hosszú. A Mewa törlőkendők nedvesen sem szakadnak, és ellenállóak. Vagyis nemcsak „letörlöm és eldobom”, hanem „letörlöm, és használom még”. A kendők sok alkalommal szívnak fel folyadékokat és szennyeződéseket, mielőtt ki kell őket cserélni. Az eredmény: kevesebb lesz a hulladék, csökken a tiszta kendők raktározásához szükséges hely, fenntarthatóvá válik a gazdálkodás. A többször használható kendők amúgy is pozitívan jelennek meg a környezeti mérlegben, hiszen szolgáltatása keretében a Mewa elszállítja a használt kendőket, környezetkímélő módon kimossa őket úgy, hogy közben betart minden törvényi előírást, és a végén a tiszta kendőket visszajuttatja ügyfeleinek.

(Cikkünk eredetileg a GyártásTrend Magazin 2019. novemberi lapszámában jelent meg.)

(forrás: MEWA)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés