hirdetés
hirdetés

Gépelemek

Műanyag hullámhajtómű hattengelyes robotokhoz

Az Igus bővíti Robolink moduljainak választékát az ipari célú, kis költségű automatizáláshoz.

hirdetés

Egyszerű, moduláris, könnyű és költségtakarékos – ezt jelenti a Robolink. Az Igus tovább bővítette a műanyag komponensekből álló, a kis költségű (low cost) robotikához fejlesztett moduljait, és a Hannoveri Vásáron számos újdonságot mutatott be az egyszerű hajtómű-kialakítástól kezdve a komplett robotkaron át a Robolink online konfigurátorig.

Az Igus motion plastics szakértői által kifejlesztett Robolink D modul lehetőséget nyújt a felhasználóknak arra, hogy egyedi és különösen kedvező árú robotrendszereket építsenek ki. A közvetlenül a tengelyre szerelt motorral meghajtott csuklók különböző méretben kaphatók. A gyártó tovább bővítette kínálatát a megnövelt szerkezeti szabadságért, ezáltal kombinálni lehet egymással a különféle méretű motorokat és csuklókat, valamint a műanyagból és alumíniumól készült hattengelyes low cost robotok szokásos vezérlését. A Hannoveri Vásáron egy Beckhoff vezérléssel működő alkalmazást mutattak be, amely akár 3 kg terhet is tud mozgatni.

Új hullámhajtómű a könnyebb robotkarokért

A kiállítás különlegessége az új Robolink hullámhajtómű volt, amelyet nagyon könnyen lehet használni például egy robotkar hatodik tengelyeként, vagyis a kar és a megfogó radiálisan mozgatható összekötése révén. Egyszerű és hatékony, és az Igus két méretben kínálja, vagy egyedi komponensként, vagy egy Nema17, illetve Nema23 léptetőmotorral együtt.

Kis költséggel állítható össze egy hattengelyes komplett robotkar (forrás: Igus)
Kis költséggel állítható össze egy hattengelyes komplett robotkar (forrás: Igus)

– A hullámhajtómű előnye, hogy alig van holtjátéka, és ezáltal precíz beállítást tesz lehetővé rendkívül egyenletes működés mellett – mondja Martin Raak, az Igus Robolink üzletágának termékmenedzsere. – Ezenkívül kompakt kialakítás és jelentős áttétel jellemzi. A hajtómű egy külső fogaskerékből, valamint egy rugalmas, de mégis nagyon kopásálló, nagy teljesítményű, Iglidur műanyagból készült belső fogaskerékből áll.

Egyszerűen és gyorsan konfigurálható

A Hannoveri Vásáron a cég egy komplett hattengelyes robotkart mutatott be hullámhajtóművel felszerelve. A különböző Iglidur anyagból készült, egyébként összehasonlítható csigakerekek 1:30 és 1:70 áttételt biztosítanak a Robolink D csigakerékhajtásoknak. Az Igus külön-külön kínálja a léptetőmotorokat és a csuklókat, amelyeket egy alumíniumprofil kapcsol össze, ennek eredménye a tengely jobb súlyeloszlása, és ennek következtében nagyobb teher emelhető meg. Az új univerzális megfogóadapter lehetővé teszi, hogy a Robolink D csuklóra különböző megfogókat lehessen felhelyezni. A Robolink D modult egy új online konfigurációs eszköz teszi teljessé, amellyel a felhasználók összeállíthatják saját Robolink D csuklóikat, és ezáltal költségtakarékos robotkarokat konfigurálhatnak.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés