hirdetés
hirdetés

Ipari robotok

Modellje az emberi kar

A Kuka mérnökei és Mario Selic ipari formatervező nevéhez fűződik a könnyűszerkezetes robot, azaz a német Leichtbauroboter elnevezés, valamint az angol intelligent industrial work assistant kifejezés rövidítésével nyert LBR iiwa típus megalkotása.

hirdetés

A tervezéskor különös figyelmet fordítottak arra, hogy a robot karaktere teljes mértékben illeszkedjen a gyártó más termékeinek koncepciójába, különleges formája és könnyű szerkezete ellenére. Az LBR robot megtervezésével és gyártásával innovációs szempontból is mesterművet alkottak, ez egyaránt elmondható a műszaki know-how-ra és az irányadó formatervezésre.

Innovatív és inspiráló

Az automatizálás jövőjében az ember és a robot között közös munka folyik. Az ember és a robot tökéletesen kiegészítik egymást: az LBR iiwa mozgásfolyamata közelít az emberi karéhoz, a biztonságos együttműködést elősegíti a robot lágy, könnyűszerkezetes formája, amelynek borítása titán és alumínium.

Biztonságos együttműködés az ember és a robot között
Biztonságos együttműködés az ember és a robot között

Az LBR iiwa robot az emberi kar minél valósághűbb leképezésére hét különálló tengellyel rendelkezik, és tökéletesen lehet alkalmazni a hely, az idő és az impedancia szabályozásával. A legfontosabb technikai adatai közé tartozik a 23,9–29,9 kg össztömeg, a 7–14 kg teherbírás, a ±0,1 mm ismétlési pontosság, illetve a ±2 százalék nyomatékpontosság.

Ismét díjat nyert

A Kuka az LBR iiwa megalkotásával elnyerte a Red Dot: Best of the Best címet, amely legjobbak legjobbjaként elismeri a termék kiválóságát az innováció, a minőség és az ergonómia terén egyaránt. A vállalat korábban már többször elnyerte a Red Dot Award kitüntetést világszínvonalú újításaival, így például a világ legerősebb robotjaként számon tartott KR 1000 Titannal.

(forrás: Kuka Robotics)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés