hirdetés
hirdetés

Solid Edge CAM Pro

Megmunkálás tervezés Solid Edge-ben

A Solid Edge CAM Pro a gyártás kulcsfontosságú területeire nyújt megoldást, mint a szerszámgyártás, maró, eszterga és megmunkálóközpontok (mill-turn) programozása, vagy akár az additív gyártás területei, mint a 3D-nyomtatás. Minden CAM Pro szoftvercsomag tartalmazza a Siemens termékekben egyedülálló szinkronmodellezési technológiát, valamint a posztprocesszorok készítéséhez használható Post Configurator alkalmazást. Az előre konfigurált iparági tapasztalatokat ötvöző sablonokkal a szoftver révén a felhasználók gyorsabban és könnyebben lehetnek produktívabbak.

hirdetés

A Solid Edge CAM Pro segíti a felhasználókat a korszerű megmunkálógépekben rejlő lehetőségek kihasználásában, az optimális megmunkálási mód megtalálásában. Az egyedileg testreszabható felhasználói felület a megmunkálási feladatnak megfelelően alakul át, segítve a mérnököket a gyártás tervezésben, legyen az többtengelyes (2,5 - 5) megmunkálás. Az új felhasználók számára magyar nyelvű oktatóleckék mutatják be a jellemző munkafolyamatokat, ezzel is csökkentve a betanulási időt.

A graphIT Kft csapata mindenkit vár 2020. április 29-én szerdán 10 órakor a virtuális térbe, ahol egy webinár során a Solid Edge CAM Pro kerül bemutatásra, amelyre a linkre kattintva lehete jelentkezni, illetve bővebb információt megtudni.

A Solid Edge CAM Pro használatának előnyei

  • teljesen integrált a Solid Edge-be, saját beépülő CAM alkalmazás,
  • moduláris, könnyedén konfigurálható, bármilyen CAM szoftvercsomag összerakható,
  • legújabb technológiákat és vezérléseket/szerszámgépeket támogatja,
  • tartalmazza a szinkronmodellezési technológiát, amelynek segítségével CAD rendszer nélkül is előkészíthetjük megmunkálásra a modelljeinket,
  • egy kattintással a CAD modell a CAM környezetbe kerül, ahol a megmunkálásokat készíthetjük el, nincs interfészelés,
  • teljesen asszociatív, mivel a Solid Edge CAD modell változása esetén automatikusan a CAM szerszámpályák is frissülnek, nem kell újból beolvasni a modell változatokat,
  • magyar nyelvű felhasználói felület és a gyakorló példák is magyar nyelven érhetők el,
  • a Solid Edge-ben létrehozott PMI-ok (Product Manufacturing Information) segítségével könnyedén létrehozhatók a megmunkálási műveletek,
  • önálló CAM rendszerként is megállja helyét, akár más CAD rendszerek mellé is megbízható megoldás, valamint,
  • amelyet sokan nem gondolnak, hogy “Powered by NX CAM“, vagyis a Siemens NX CAM rendszerének teljes funkcionalitását tartalmazza.

Bővebben olvashat a SolidEdge előnyeiről a graphIT weboldalán.

Posztprocesszorok

A Solid Edge CAM Pro posztprocesszorai könnyedén testreszabhatók a Siemens által erre a célra fejlesztett Post Configurátor segítségével. Az elérhető posztprocesszor sablonok lehetőséget biztosítanak arra (pl. Sinumerik, Heidenhain, Fanuc, Mazatrol, Okuma, Haas, Agie, Matsuura, MillPlus), hogy akár önállóan is létre tudjunk hozni illesztést a CAM Pro és a szerszámgépünk között, valamint a szerszámgép szimulációt beállítsuk, ha a 3D-s gépmodellünk rendelkezésre áll.

Ha erre éppen nincsen szabad kapacitás, kérjen segítséget a graphIT Kft-től, amelynek több tíz éves szakmai tapasztalata garanciát biztosít arra, hogy ezt az illesztést gyorsan és hibátlanul elvégezzék, teszteljék éles környezetben. Szolgáltatásaikról a CAM Pro bookletben kapnak bővebb információt. Nem csak a 3 tengelyes szerszámgépekhez készítenek posztprocesszort, hanem bármilyen komplex, soktengelyes megmunkáló központhoz is, legyen abban hajtott szerszám, y-tengelyes megmunkálás, ellenorsó vagy szinkronizáció kezelés.

A graphIT Kft posztprocesszor és szerszámgép szimulációs csomagjai
A graphIT Kft posztprocesszor és szerszámgép szimulációs csomagjai

(forrás: graphIT/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés