hirdetés
hirdetés

Gépelemek

Karbantartásmentes prémiummegfogók

A többfogas megvezetéssel ellátott univerzális PGN-plus-P pneumatikus megfogók jellemzője az állandó kenés, a nagy szorítóerő és a kiemelkedő maximális löket.

hirdetés

A kétujjas megfogók univerzálisan alkalmazhatók munkadarabok megfogásához és mozgatásához. Az alapkivitel egyaránt felhasználható tiszta és enyhén szennyezett környezetben, az erősebben szennyeződött területeken való alkalmazáshoz pedig speciális termékváltozatok állnak rendelkezésre. A PGN-plus-P pneumatikus megfogók kiválóan elviselik a magas környezeti hőmérsékletet vagy az agresszív közeget is.

PGN-Plus-P (fotó: Schunk)
PGN-Plus-P (fotó: Schunk)
Az állandó kenésű PGN-Plus-P kétujjas párhuzamos megfogónál a rövid löketek során a minimálkenés elve biztosítja a kenőanyag gyors és egyenletes eloszlását, ami szinte karbantartásmentes működést eredményez, és jelentősen megnöveli a megfogó élettartamát. Szoros összefüggés van a megnövelt hajtódugattyú-felület és a nagyobb szorítóerő között, számszerűen a szorítóerő mintegy 50 százalékkal emelkedett meg. A befogópofa-meghajtó rendszert is áttervezték, amely az alacsonyabb súrlódás és a megnövelt felület révén több energiát közvetít a szorítópofákra, mint a korábbi megfogógenerációk. A PGN-Plus-P megfogók széles kiegészítőválasztékának köszönhetően az univerzális moduláris megfogórendszer szinte minden automatizálási feladatban megállja a helyét.

A megfogók új „csúcsragadozója” 50-től 125-ig tartó méretekben került bevezetésre, de a tervek szerint a modell gyártását minden létező PGN-plusos megfogóméretre kiterjesztik majd. A modul kérésre mechanikus szorítóerő-védelemmel, szögeltolás-kompenzáló egységgel, illetve porálló, valamint nagy precizitású változatban is elérhető.

Előnyök
  • robusztus többfogas vezetés
  • a nagy maximális löket akár 50 százalékkal hosszabb megfogóujjak használatát is lehetővé teszi
  • a többfogas vezetésben elhelyezkedő kenőanyag-adagoló kamrák nagy folyamatbiztonságot és hosszú karbantartásmentes periódusokat garantálnak
  • a megnövelt dugattyúfelület nagyobb szorítóerőt eredményez
  • növelt hatásfok, minimális kopás
  • 0,01 mm ismétlési pontosság
  • univerzális és rugalmas kialakítás
  • tömlő nélküli közvetlen sűrítettlevegő-ellátás
  • csökkentett összköltség (TCO)
(forrás: Schunk/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés