hirdetés
hirdetés

Műanyagipar

Japán gép, japán filozófia

Legkisebb energiafelhasználás, jelentős ciklusidő-csökkenés, kevesebb gyártási selejt, alacsony karbantartási költség és rövid állásidő. 30 év után a magyar műanyagipar számára is elérhetővé válik a FANUC Roboshot elektromos fröccsöntő gép. 

hirdetés

A japán Fanuc az ipari robotok, CNC technológiák, megmunkálóközpontok (Robodrill) és huzalszikragépek (Robocut) mellett teljesen elektromos fröccsöntő gépeket, úgynevezett Roboshotokat is gyárt. Az első teljesen elektromos fröccsöntő gépük 1984-ben jelent meg, akkor még Ferromatik Milacron néven. A Roboshotok úttörő fejlesztései azóta is töretlenül tartanak. A Fanuc kezdetektől fogva csak elektromos fröccsöntő gépeket tervez és fejleszt. Ezzel szemben a hasonló gépgyártók hidraulikus gépekből fejlesztették ki a mai NC vezérlésű, elektromos gépeiket. A mai napig a Roboshot az egyetlen, teljes mértékben CNC vezérlésű fröccsöntő gép a világon.

Lehető legkevesebb alkatrész

A Fanuc gépei megfelelnek a japán filozófiának: minél kevesebb modul, minél kevesebb alkatrész. Ezáltal jelentősen kisebbek a meghibásodási lehetőségeik és a karbantartási igényük. A Roboshotok folyamatos precizitással, kontrollal, verhetetlen pontosságú mozgással, legmagasabb ismétlési pontossággal jellemezhetők, a lehető legkevesebb alkatrész felhasználása mellett. Mindez köszönhető a saját fejlesztésű szervomotoroknak és a kiemelkedő pontosságú, teljesen Fanuc CNC vezérlésnek.

A Fanuc teljes mértékben CNC vezérlésű elektromos fröccsöntő gépe (forrás: Fanuc)
A Fanuc teljes mértékben CNC vezérlésű elektromos fröccsöntő gépe (forrás: Fanuc)

A műanyagiparban egyedülálló szerepet betöltő Fanuc Roboshot elektromos fröccsöntő gépek előnyei: 

  • a legkisebb energiafelhasználással dolgoznak világszerte: 50–70 százalékkal kevesebb energiafogyasztás a hidraulikus gépekhez képest: köszönhetően a motorok hatékony hűtésének, az intelligens energia-visszatáplálásnak és a szervorendszernek;
  • optimális ciklusidő: az előfröccsöntés, az előkilökés és a párhuzamos mozgások révén;
  • kiemelkedő pontosságú és gyorsaságú mozgások, gyártási méretpontosság és reprodukálhatóság: köszönhetően a teljesen Fanuc  CNC vezérlésnek és a szervorendszernek;
  • kis költségű és rövid karbantartási igény: eredménye a legmagasabb rendelkezésre állás;
  • speciális plasztifikálás és precíz folyamatos adagolás valós időben: köszönhető a csigaforgatás pontos vezérlésének, amely stabil, állandó darabtömeget tesz elérhetővé még változó viszkozitásnál is;  
  • legmagasabb szerszám- és kilökővédelem a hasonló gépekhez viszonyítva: csak a Fanuc Roboshot mutatja pontosan, valós időben a motor nyomatékát a szerszámnyitás és -zárás, illetve a kilökés során, ez garantálja az érzékeny, valós időben és helyzetben történő megbízható szerszámvédelmet;
  • gyors gyártásindulás.

 

Alap- és opcionális felszereltség

A Fanuc Roboshot gépek néhány alap- és opcionális felszereltsége, amelyek lehetővé teszik a kiemelkedő teljesítményt:

Pre-injection funkció A párhuzamos mozgások révén a Roboshotok képesek az úgynevezett előfröccsöntésre. A fröccsöntés már akkor megkezdődik, amikor a szerszám még nincs teljes mértékben összezárva, majd a szükséges szerszámzáró erő csak a végső pillanatban épül fel. Ezáltal a levegő sokkal könnyebben távozik a szerszámüregből, jobb lesz a kitöltődés, megszűnik a beégés, kevesebb a selejt, csökken a szerszám és a gép terhelése, optimalizálódik a ciklusidő és növekszik a termelékenység.

AI Extruder funkció A Fanuc CNC vezérlésnek és szervorendszernek köszönhetően valós időben kapunk tényadatokat az alapanyagról/ömledékről. A szervomotor lehetővé teszi a nyomaték és a sebesség időbeli pontos értékének megjelenését, amelynek segítségével folyamatosan nyomon követhető az alapanyag nyírása, viszkozitása, viselkedése a hengerben. Ezáltal folyamatosan ellenőrizhető a keletkező ömledék minősége a gyártás során.

Back Flow Monitor funkció A Fanuc gépei a világon az elsők, a melyek képesek monitorozni és megjeleníteni a zárógyűrűn történő anyag-visszaáramlást a befröccsentés megkezdésénél. Így valós időben kaphatunk információt a fröccshengerben lévő zárógyűrű viselkedéséről és helyzetéről.

Precise Metering 2/3 funkció] Lehetővé teszi a plasztifikálás utolsó fázisában a csiga előre-hátra mozgását és visszaforgatását. Ezáltal még stabilabbá és állandóbbá válik a darab tömege, még váltakozó viszkozitásnál is. A funkcióval biztosítható a zárógyűrű visszazárása a fröccsöntés megkezdése előtt.

Alkatrészek széles választéka állítható elő
Alkatrészek széles választéka állítható elő

A Fanuc Roboshotokat 150 kN-tól 3500 kN-ig terjedő nyomóerőre képes záróegységgel szerelik fel, makroalkatrészektől (polisztirol esetén) egészen 940 g-os termékekig alkalmasak a gyártásra. A gép ideális megoldást kínál a legkülönfélébb és legkifinomultabb fröccsöntési feladatok elvégzéséhez. Legelterjedtebb alkalmazási területei: autóipari és elektronikai alkatrészek gyártása, tisztateres gyógyszeripari, optikai és csomagolóipari felhasználások. Napjainkban világszerte több mint 60 000 gép dolgozik töretlen pontossággal és precizitással.

A Fuji lábainál fejleszt és gyárt
A japán Fanuc ma az egyik vezető gyártó a gyártásautomatizálás piacán, világszerte jól ismert ipari robotjairól, CNC technológiáiról, Robodrill megmunkálóközpontjairól és Robocut huzalszikragépeiről. Az egész világon több mint hárommillió Fanuc CNC rendszer és 330 000 ipari robot üzemel. A vállalat világszerte 6500 embert foglalkoztat, ezek harmada fiatal, újító szellemű japán kutató-fejlesztő mérnök. A cég gyökerei a Fuji hegy lábánál találhatók, 12 kutató- és fejlesztőközponttal, tesztelőkomplexumokkal, továbbá a teljes gyártási tevékenység is itt valósul meg. A Fanuc az egyetlen olyan vállalat, amely minden fő részegységét (vezérlések, szervoerősítők és motorok) saját létesítményeiben fejleszti és gyártja.
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés