hirdetés
hirdetés

Kommunikáció

Ipari rádió-távvezérlés egyszerűen

A kis teljesítményű rádióátvitel szakértője, a Circuit Design új, 2,4 GHz-es, beágyazott ipari alkalmazásokra szánt adó-vevő modult jelentett be STD-503 jelzéssel.

hirdetés

A piac – globalizálódása folytán – fokozott igényeket támaszt a rádiójelekkel történő átvitelt segítő és egyben a globális igényeknek is eleget tevő termékek iránt. Ezt a követelményt teljesíti a japán Circuit Design cég új, a világszerte elterjedt 2,4 GHz-es frekvenciasávban működő STD-503-as moduljával. A kompakt, berendezésekbe történő beépítésre szánt rádió adó-vevőt kifejezetten ipari alkalmazások számára fejlesztették ki, ahol a stabil és megbízható működés alapfeltétel. A telepes tápellátású egység rádiókommunikációs hatótávolsága 300 méter szabad rálátás esetén.

A megbízhatóság kulcsmegoldásai

A feltétlenül megbízható működés érdekében az igencsak forgalmas 2,4 GHz-es sávban a modul maximálisan zavarálló DDS (direct sequence spread spectrum) modulációt használ, valamint a jelkimaradás megakadályozására úgynevezett true-diversity funkciót építettek be. Az utóbbi lényege, hogy a terméket két antennával szerelték fel, amelyek mindegyikéhez saját vevőáramkör tartozik. A kulcsfontosságú rádióátviteli elemek hosszú távú felhasználhatósága érdekében a Circuit Design saját ASIC felhasználásspecifikus integrált áramkört fejlesztett ki a DSSS moduláció és a true-diversity eljárás támogatásával.

Világszerte a megbízható rádiókommunikációt szolgálja
Világszerte a megbízható rádiókommunikációt szolgálja

Az STD-503 transzparens adatinterfészének köszönhetően a felhasználók saját protokolljaikat változtatás nélkül felhasználhatják. Ezen felül az interfész nagyfokú rugalmasságával is kitűnik, amely lehetővé teszi a LOW, illetve HIGH jelek folyamatos átvitelét korlátozás nélkül.

Fele akkora méretben

A kis méretű alkotóelemeknek és a jól átgondolt tervezésnek köszönhetően az STD-503 mintegy 50 százalékkal kisebb a korábbi moduloknál, alapméretei 40 mm×29 mm×5,5 mm. A frekvenciacsatornák közötti átkapcsolás történhet a megelőző termékektől átvett vezérlőparancsokkal, de ezen kívül bizonyos kivezetésekre adott H/L parancsokkal is lehetséges előre rögzített csatornaterv alapján, amelyben maximum 20 frekvenciacsatorna tárolására van lehetőség.

 Az STD-503 egységet MHF nagyfrekvenciás csatlakozókkal szerelték fel, az adatátviteli sebesség 19,2 kbps. A teljesítményfelvétel mindössze 10 mW, 3,3 V és 65 mA feszültség- és áramértékek mellett. A működési hőmérséklet tartománya –20 °C-tól +65 °C-ig terjed. A tervek szerint az adó-vevő egyaránt megszerzi majd az EN 300 440 európai, az FCC Part 15.247 amerikai és az ARIB STD-T66 japán jóváhagyásokat. A termék elsődleges alkalmazási területei az ipari rádió-távvezérlések, illetve a telemetriai és távfelügyeleti rendszerek lehetnek.

Premier hamarosan
Az új STD-503 rádió adó-vevő modult először az elektronikus elemek és rendszerek novemberi müncheni Electronica szakvásáron fogják bemutatni az érdeklődőknek, ezzel egy időben a termékminták szállítása is megkezdődik, míg a sorozatgyártás beindítását 2015 első negyedévére tervezik.
(forrás: Circuit Design)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés